MÚRGOLES ESCABETX AMB MORRO DE BACALLÀ CONFITAT
Ingredients 4 persones:
300 grams de
múrgoles fresques
4 trossos de morro
de bacallà d'uns 150 grams / u
Flors al gust
Per l'escabetx:
1 porro (la part
verda)
1 pastanaga
1 brot d'api
1 ceba tendra
1 cabeça d'alls
½ got de vi ranci
10 cullerades
soperes de vinagre balsàmic
Romaní
Farigola
Oli d'oliva verge
extra
Pebre en gra
Sal
Elaboració:
Per elaborar l'escabetx, en una cassola amb oli s'introdueixen tots els
vegetals tallats a daus d'un centímetre (excepte unes poques rodanxes de
pastanaga per a la decoració), juntament amb el pebre en gra i les herbes
aromàtiques.
Es cou el conjunt a foc lent durant cinc minuts. Transcorregut aquest
temps, s'aboca el vinagre i el vi ranci. Després de deu minuts més de cocció,
s'hi afegeixen les múrgoles, es tapa la cassola i es deixa cuinar altres deu
minuts. Es rectifica de sal.
Finalment, s'afegeix el bacallà i s'introdueix en el forn a 110º C
durant cinc minuts, el just perquè el peix quedi confitat. Aquest guisat ha de
reposar un dia.
Per a la presentació, es disposen tots els ingredients en un plat fons
i es decora amb flors, les rodanxes de pastanaga i uns brots de romaní.
Font: La cocina de casa
con el toque de los grandes chefs
Referència
recepta: 0145 Categoria: 1er Plat Temporada: Tardor
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada