MÚRGOLES ESCABETX AMB MORRO DE BACALLÀ CONFITAT

Ingredients 4 persones:

300 grams de múrgoles fresques
4 trossos de morro de bacallà d'uns 150 grams / u
Flors al gust

Per l'escabetx:

1 porro (la part verda)
1 pastanaga
1 brot d'api
1 ceba tendra
1 cabeça d'alls
½ got de vi ranci
10 cullerades soperes de vinagre balsàmic
Romaní
Farigola
Oli d'oliva verge extra
Pebre en gra
Sal

Elaboració:

Per elaborar l'escabetx, en una cassola amb oli s'introdueixen tots els vegetals tallats a daus d'un centímetre (excepte unes poques rodanxes de pastanaga per a la decoració), juntament amb el pebre en gra i les herbes aromàtiques.
Es cou el conjunt a foc lent durant cinc minuts. Transcorregut aquest temps, s'aboca el vinagre i el vi ranci. Després de deu minuts més de cocció, s'hi afegeixen les múrgoles, es tapa la cassola i es deixa cuinar altres deu minuts. Es rectifica de sal.
Finalment, s'afegeix el bacallà i s'introdueix en el forn a 110º C durant cinc minuts, el just perquè el peix quedi confitat. Aquest guisat ha de reposar un dia.
Per a la presentació, es disposen tots els ingredients en un plat fons i es decora amb flors, les rodanxes de pastanaga i uns brots de romaní.

Nota: Per a la decoració es pot elaborar una reducció de vinagre balsàmic, posant en un cassó fins que redueixi el seu volum i s'obtingui la textura adient.

Font: La cocina de casa con el toque de los grandes chefs
                      
Referència recepta: 0145 Categoria: 1er Plat  Temporada: Tardor

Origen: 


Comentaris

Entrades populars