BACALLÀ MARINAT AMB MUSELINA DE ANXOVES
1 Kg. de bacallà de
morro tallat en un sol tros el més ample possible
Maceració del bacallà
½ llimona (suc)
1 taronja (suc)
Una mica de sucre
Unes fulles d'anet
fresc (picats molt fi)
2 escalunyes
(picades molt fines)
1 cullerada sopera
de mostassa de Dijon
Presentació del plat
1 escarola
1 enciam
Salsa muselina
d'anxoves
3 rovells d'ou
2 ½ dl. d'oli
3 files d'anxova
3 files d'anxova
Elaboració:
Preparar prèviament el bacallà de la següent manera: escórrer el
bacallà, assecar-lo molt bé amb un drap blanc; netejar-lo de pell i espines i
posar-lo a la nevera o al congelador a una temperatura de 0 º C, per tal que
pugui fer una elaboració correcta per poder-lo tallar perfectament.
Amb ajuda del morter i del seu corresponent mà elaborar una salsa
maionesa amb els rovells i l'oli. Afegir les anxoves ben picades i una
cullerada del suc de la maceració del bacallà.
Preparació final del bacallà: Un cop el bacallà hagi arribat a la
temperatura esmentada --- qual cosa suposarà que estigui a punt de congelació
---, amb l'ajuda d'un ganivet molt afilat --- el que es fa servir per tallar el
salmó podria ser perfectament vàlid --- tallar el més fi possible en la
direcció de les fulles. Ruixar amb la maceració dels ingredients esmentats i
deixar-ho macerar un mínim de quatre hores a la nevera perquè pugui embeures bé
la seva maceració.
Presentació:
Un cop netes, tallar l'escarola i l'enciam en juliana. posar-les en una
font o en sis plats, formant un sòcol. Sobre disposeu les làmines de bacallà i
escampar una mica de la maceració sobre elles.
Servir amb acompanyament de la salsa a part.
Font: Todo el bacalao a su
alcance
Referència
recepta: 0146 Categoria: 1er Plat Temporada: Tot l’any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada