BACALLÀ MARINAT AMB MUSELINA DE ANXOVES

Ingredients 6 persones:

1 Kg. de bacallà de morro tallat en un sol tros el més ample possible

Maceració del bacallà

½ llimona (suc)
1 taronja (suc)
Una mica de sucre
Unes fulles d'anet fresc (picats molt fi)
2 escalunyes (picades molt fines)
1 cullerada sopera de mostassa de Dijon

Presentació del plat

1 escarola
1 enciam

Salsa muselina d'anxoves

3 rovells d'ou
2 ½ dl. d'oli
3 files d'anxova

Elaboració:

Preparar prèviament el bacallà de la següent manera: escórrer el bacallà, assecar-lo molt bé amb un drap blanc; netejar-lo de pell i espines i posar-lo a la nevera o al congelador a una temperatura de 0 º C, per tal que pugui fer una elaboració correcta per poder-lo tallar perfectament.
Amb ajuda del morter i del seu corresponent mà elaborar una salsa maionesa amb els rovells i l'oli. Afegir les anxoves ben picades i una cullerada del suc de la maceració del bacallà.
Preparació final del bacallà: Un cop el bacallà hagi arribat a la temperatura esmentada --- qual cosa suposarà que estigui a punt de congelació ---, amb l'ajuda d'un ganivet molt afilat --- el que es fa servir per tallar el salmó podria ser perfectament vàlid --- tallar el més fi possible en la direcció de les fulles. Ruixar amb la maceració dels ingredients esmentats i deixar-ho macerar un mínim de quatre hores a la nevera perquè pugui embeures bé la seva maceració.

Presentació:

Un cop netes, tallar l'escarola i l'enciam en juliana. posar-les en una font o en sis plats, formant un sòcol. Sobre disposeu les làmines de bacallà i escampar una mica de la maceració sobre elles.
Servir amb acompanyament de la salsa a part.

Font: Todo el bacalao a su alcance
                      
Referència recepta: 0146 Categoria: 1er Plat  Temporada: Tot l’any
Origen: 



Comentaris

Entrades populars