CARPACCIO DE BACALLÀ AMB TONYINA
300 grams de
bacallà morro
300 grams de
tonyina fresca (llom)
1 llimona (suc)
Maceració:
2 llimones (suc)
2 llimones (pell
tallada en juliana)
2 tomàquets madurs
½ manat de créixens
Unes branquetes de
cerfull
3 escalunyes
1 filet d'anxova
1 taronja (suc)
1 tòfona petita
1 cullerada de
postres de mostassa
Sal
1 ½ dl. d'oli
d'oliva
1 ½ dl. d'oli de
gira-sol
Pebre blanc acabat
de moldre
Unes fulles
d'estragó
Elaboració:
Elaboració:
Escaldar les pells de llimona i escórrer-les. Procedir de la mateixa
manera amb els créixens i els tomàquets, pelar-los i netejar-los de pell i de
llavors.
Pelar i picar molt finament les escalunyes, el cerfull, les anxoves,
l'estragó i la tòfona.
Posar tots els ingredients esmentats en un bol i afegir el suc de les
llimones, l'oli, el suc de la tòfona, el de la taronja, la mostassa, la sal i
el pebre. Remenar bé el conjunt i deixar macerar.
En un bol o vas prou gran posar el llom de tonyina amb aigua i el suc
de llimona durant una mitja hora, perquè dessagni. Transcorregut aquest temps,
escorreu i assecar-lo amb un drap, posar-ho a la nevera a 0º C., el temps
suficient per poder tallar-lo a làmines molt fines. Operar de la mateixa manera
amb el bacallà.
Cobrir-lo amb el macerat, i deixar-lo a la nevera durant una hora. En el
moment de servir, reparar en sis plats les làmines de bacallà procurant que la
part d'ingredients líquids sigui mínima. Decorar segons el gust personal.
Font: Todo el bacalao a su
alcande
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada