CARPACCIO DE BACALLÀ AMB TONYINA

Ingredients 6 persones:

300 grams de bacallà morro
300 grams de tonyina fresca (llom)
1 llimona (suc)

Maceració:

2 llimones (suc)
2 llimones (pell tallada en juliana)
2 tomàquets madurs
½ manat de créixens
Unes branquetes de cerfull
3 escalunyes
1 filet d'anxova
1 taronja (suc)
1 tòfona petita
1 cullerada de postres de mostassa
Sal
1 ½ dl. d'oli d'oliva
1 ½ dl. d'oli de gira-sol
Pebre blanc acabat de moldre
Unes fulles d'estragó


Elaboració:

Escaldar les pells de llimona i escórrer-les. Procedir de la mateixa manera amb els créixens i els tomàquets, pelar-los i netejar-los de pell i de llavors.
Pelar i picar molt finament les escalunyes, el cerfull, les anxoves, l'estragó i la tòfona.
Posar tots els ingredients esmentats en un bol i afegir el suc de les llimones, l'oli, el suc de la tòfona, el de la taronja, la mostassa, la sal i el pebre. Remenar bé el conjunt i deixar macerar.
En un bol o vas prou gran posar el llom de tonyina amb aigua i el suc de llimona durant una mitja hora, perquè dessagni. Transcorregut aquest temps, escorreu i assecar-lo amb un drap, posar-ho a la nevera a 0º C., el temps suficient per poder tallar-lo a làmines molt fines. Operar de la mateixa manera amb el bacallà.
Cobrir-lo amb el macerat, i deixar-lo a la nevera durant una hora. En el moment de servir, reparar en sis plats les làmines de bacallà procurant que la part d'ingredients líquids sigui mínima. Decorar segons el gust personal.

Font: Todo el bacalao a su alcande 


Referència recepta: 0135 Categoria: 1er Plat  Temporada: Tot l’any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars