CASSOLA DE BACALLÀ AMB PERES

Ingredients 6 persones:

6 trossos d'un 150 grams / u. de bacallà penca
9 dents d'all
3 cullerades soperes de julivert picat
12 cullerades soperes d'oli d'oliva
½ l. de fumet de peix
Farina per arrebossar
Sal
Pebre blanc acabat de moldre
2 fulles de llorer

Per preparar les peres:

9 peres "branquetes" mitjanes
¾-1 l. d'aigua
75 grams de sucre
1 pell de llimona
Un trosset de canyella de Sri Lanka (Ceilan)

Elaboració:

En una cassola d'acer inoxidable posar l'aigua, el sucre i l'escorça de llimona, així com la canyella.
Mentrestant, pelar les peres, fregar-les amb la llimona i posar-les amb la preparació anterior. Portar la cassola tapada al foc fins a la seva cocció, però procurant que les peres quedin senceres. Reservar.
En una cassola de fang amb l'oli d'oliva daurar els alls picats mol fins i les fulles de llorer. Quan els alls hagin color afegir el julivert. Immediatament remoure amb l'espàtula o cullera de fusta i posar li bacallà ja enfarinat i amb la pell cap amunt, procurant que quedi ben amarat d'oli. Avivar el foc i remoure en forma de vaivé durant dos minuts. Donar la volta al bacallà amb molt de compte perquè no es trenqui, incorporar el fumet o, si no, aigua. Un cop agafi el bull, deixar-ho coure a foc moderat durant uns quatre o cinc minuts, remenant la cassola tal com s'ha indicat anteriorment perquè no s'enganxi al fons.
Mentrestant partir les peres per la meitat, treure'ls amb cura les llavors, afegir-les a la cassola i deixar coure tot el conjunt uns dos minuts. Rectificar el punt de sal i escampar-hi el pebre blanc.
El plat ja està llest per ser servit.

Font: Todo el bacalao a su alcance Recepta de Jordi Barrera i Federico

Referència recepta: 0140 Categoria: 2on Plat  Temporada: Tot l’any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars