CASSOLA DE BACALLÀ AMB PERES
6 trossos d'un 150
grams / u. de bacallà penca
9 dents d'all
3 cullerades
soperes de julivert picat
12 cullerades
soperes d'oli d'oliva
½ l. de fumet de
peix
Farina per
arrebossar
Sal
Pebre blanc acabat
de moldre
2 fulles de llorer
Per preparar les
peres:
9 peres
"branquetes" mitjanes
¾-1 l. d'aigua
75 grams de sucre
1 pell de llimona
Un trosset de
canyella de Sri Lanka (Ceilan)
Elaboració:
En una cassola
d'acer inoxidable posar l'aigua, el sucre i l'escorça de llimona, així com la
canyella.
Mentrestant, pelar
les peres, fregar-les amb la llimona i posar-les amb la preparació anterior.
Portar la cassola tapada al foc fins a la seva cocció, però procurant que les
peres quedin senceres. Reservar.
En una cassola de
fang amb l'oli d'oliva daurar els alls picats mol fins i les fulles de llorer.
Quan els alls hagin color afegir el julivert. Immediatament remoure amb
l'espàtula o cullera de fusta i posar li bacallà ja enfarinat i amb la pell cap
amunt, procurant que quedi ben amarat d'oli. Avivar el foc i remoure en forma
de vaivé durant dos minuts. Donar la volta al bacallà amb molt de compte perquè
no es trenqui, incorporar el fumet o, si no, aigua. Un cop agafi el bull,
deixar-ho coure a foc moderat durant uns quatre o cinc minuts, remenant la
cassola tal com s'ha indicat anteriorment perquè no s'enganxi al fons.
Mentrestant partir
les peres per la meitat, treure'ls amb cura les llavors, afegir-les a la
cassola i deixar coure tot el conjunt uns dos minuts. Rectificar el punt de sal
i escampar-hi el pebre blanc.
El plat ja està
llest per ser servit.
Font: Todo el bacalao a su
alcance Recepta de Jordi Barrera i Federico
Referència
recepta: 0140 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot l’any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada