BACALLÀ AL FORN

Ingredients 4 persones:

400 grams de bacallà remullat, penca o morro, a talls
300 grams de cebes
2 alls
2 porros
300 grams de patates
4 ous
200 cc. de crema de llet
Julivert
Sal
Pebre
Farina
                                                                                      Oli
Elaboració:

Peleu i talleu les patates a daus i fregiu-les amb oli abundant. Saleu-les i retireu-les. En el mateix oli fregiu-hi lleugerament el bacallà ben escorregut, eixugat i enfarinat.
Retireu oli de paella i deixeu-hi el necessari per fregir-hi la ceba a rodanxes, i els alls trinxats.
Saleu-ho i remeneu-ho fins que sigui tou. Mentrestant, traieu la pell  i les espines de bacallà i esmicoleu-lo.
Repartiu les patates al fons de una fon de forn, poseu-hi al damunt el sofregit de ceba i acabeu-ho posant-hi el bacallà.
Bateu els ous, poseu-hi sal, pebre i dues cullerades de julivert finalment trinxat.
Barregeu-hi la crema de llet i aboqueu-ho per damunt.
Entreu-ho al forn, calent, fins que la barreja d’ous i crema de llet comenci a quallar-se.

Font: Receptari de la Conxita i l’ Anna Maria

Referència recepta: 0138 Categoria: Plat únic  Temporada: Tot l’any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars