BACALLÀ EN ESCABETX (I)

Ingredients 6 persones:

1,2 Kg. de bacallà morro
3 dl. d'oli per fregir

Escabetx

6 grans d'alls
2 dl. de vinagre
1 dl. de vi blanc
½ cullerada de pebre vermell dolç
1 branca de julivert
2 fulles de llorer
Sal
1 branqueta de farigola

Elaboració:

En una paella amb l'oli fregir el bacallà prèviament enfarinat. Escórrer i posar-lo en una cassola de fang de vora alta.
Deixar reposar l'oli i filtrar. Passar a una altra paella i fregir els alls pelats i tallats a làmines, quan estiguin daurats, afegir el pebre vermell i, molt ràpidament i gairebé d'una manera simultània, també el vinagre i el vi, per evitar que el pebre vermell es pugui cremar, ja que llavors donaria un gust amarg al escabetx.
Afegir les herbes aromàtiques i deixar bullir durant uns minuts; condimentar. Abocar l'escabetx sobre del bacallà procurant que els cobreixi completament.
Servir fred.

Consell: com qualsevol escabetx, aconsellem preparar almenys amb un dia d'antelació, ja que d'aquesta manera el conjunt adquirirà un millor gust.


Font: Todo el bacalao a su alcance
                      
Referència recepta: 0143 Categoria: 2on Plat  Temporada: Tot l’any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars