BACALLÀ EN ESCABETX (I)
1,2 Kg. de bacallà
morro
3 dl. d'oli per
fregir
Escabetx
6 grans d'alls
2 dl. de vinagre
1 dl. de vi blanc
½ cullerada de
pebre vermell dolç
1 branca de
julivert
2 fulles de llorer
Sal
1 branqueta de
farigola
Consell: com qualsevol escabetx, aconsellem preparar almenys amb un dia d'antelació, ja que d'aquesta manera el conjunt adquirirà un millor gust.
Elaboració:
En una paella amb l'oli fregir el bacallà prèviament enfarinat.
Escórrer i posar-lo en una cassola de fang de vora alta.
Deixar reposar l'oli i filtrar. Passar a una altra paella i fregir els
alls pelats i tallats a làmines, quan estiguin daurats, afegir el pebre vermell
i, molt ràpidament i gairebé d'una manera simultània, també el vinagre i el vi,
per evitar que el pebre vermell es pugui cremar, ja que llavors donaria un gust
amarg al escabetx.
Afegir les herbes aromàtiques i deixar bullir durant uns minuts;
condimentar. Abocar l'escabetx sobre del bacallà procurant que els cobreixi
completament.
Servir fred.
Consell: com qualsevol escabetx, aconsellem preparar almenys amb un dia d'antelació, ja que d'aquesta manera el conjunt adquirirà un millor gust.
Font: Todo el bacalao a su
alcance
Referència
recepta: 0143 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot l’any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada