FARCELLETS DE COL FARCITS DE BACALLÀ I LLENEGUES

Ingredients 6 persones:

600 grams de bacallà morro
1,2 kg de llenegues (bolets)
18 fulles de col
1 ceba
2 pastanagues
4 grans d'all
Oli de fregir
100 grams de formatge gruyère ratllat
1 dl. d'oli d'oliva
1 l. de fumet de peix
¼ de vi blanc sec
1 cullerada sopera de farina
Farina per arrebossar
Ou per arrebossar
Sal
Pebre blanc acabat de moldre

Elaboració:

En una cassola amb aigua escaldar durant uns minuts les fulles de col, un cop netes dels seus nervis, escórrer i reservar-les.
En una paella amb l'oli ofegar la ceba i les pastanagues tallades en brunoise, afegir els alls tallats de la mateixa manera i deixar-los ofegar sense que agafin color daurat. Ajuntar les llenegues un cop ben netes i tallades de forma gruixuda i deixar coure el conjunt fins que absorbeixi l'aigua dels bolets. Reservar una tercera part d'aquesta composició. Afegir el bacallà esqueixat, la farina i una mica de fumet; deixar-ho coure tot uns minuts i condimentar.
Estendré les fulles de col sobre una taula neta, omplir-les amb la composició anterior i formen dotze farcellets. Arrebossar amb farina i l'ou batut.
En una paella amb oli fregiu els farcellets fins que adquireixin un color daurat. Retirar i deixar-los escórrer.
Posar en el fons d'una cassola de fang el sofregit reservat, afegir la resta del fumet i el vi i deixar que acabi de coure a foc lent, escampar-hi el formatge ratllat i gratinar al forn o be a la salamandra.
Servir calent.

Font: Todo el bacalao a su alcande Recepta de Vicenç Honrubia i Bonías

Referència recepta: 0136 Categoria: 1er Plat  Temporada: Tot l’any
Origen: 


Comentaris

Entrades populars