FARCELLETS DE COL FARCITS DE BACALLÀ I LLENEGUES
Ingredients 6 persones:
600 grams de
bacallà morro
1,2 kg de llenegues
(bolets)
18 fulles de col
1 ceba
2 pastanagues
4 grans d'all
Oli de fregir
100 grams de
formatge gruyère ratllat
1 dl. d'oli d'oliva
1 l. de fumet de
peix
¼ de vi blanc sec
1 cullerada sopera
de farina
Farina per
arrebossar
Ou per arrebossar
Sal
Pebre blanc acabat
de moldre
Elaboració:
En una cassola amb aigua escaldar durant uns minuts les fulles de col,
un cop netes dels seus nervis, escórrer i reservar-les.
En una paella amb l'oli ofegar la ceba i les pastanagues tallades en
brunoise, afegir els alls tallats de la mateixa manera i deixar-los ofegar
sense que agafin color daurat. Ajuntar les llenegues un cop ben netes i
tallades de forma gruixuda i deixar coure el conjunt fins que absorbeixi
l'aigua dels bolets. Reservar una tercera part d'aquesta composició. Afegir el
bacallà esqueixat, la farina i una mica de fumet; deixar-ho coure tot uns
minuts i condimentar.
Estendré les fulles de col sobre una taula neta, omplir-les amb la
composició anterior i formen dotze farcellets. Arrebossar amb farina i l'ou
batut.
En una paella amb oli fregiu els farcellets fins que adquireixin un
color daurat. Retirar i deixar-los escórrer.
Posar en el fons d'una cassola de fang el sofregit reservat, afegir la
resta del fumet i el vi i deixar que acabi de coure a foc lent, escampar-hi el
formatge ratllat i gratinar al forn o be a la salamandra.
Servir calent.
Font: Todo el bacalao a su
alcande Recepta de Vicenç Honrubia i Bonías
Referència
recepta: 0136 Categoria: 1er Plat Temporada: Tot l’any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada