BACALLÀ AMB PARMENTIER DE MONIATO I CRUIXENT DE PORRO & XIPS

Ingredients 2 persones:

300 grams de lloms de bacallà 150 grams / u (remullat)
400 grams de moniatos
1 porro la part blanca
Ratlladures de nou moscada
Pebre blanc acabat de moldre
3 nous de mantega
Oli d'oliva extra verge
Oli de gira-sol
Sal
Cibulet picat per a la decoració

Elaboració:

Treure el bacallà del remull i assecar-lo bé. Reservar
Peleu el moniatos i un cop ben nets de pell, tallar unes làmines, el més fines possibles per fer les xips de moniato, la resta tallar a daus i posar a bullir amb aigua i una mica de sal. Un cop cuit el moniato escórrer i, amb una forquilla aixafar-lo per aconseguir una pasta fina però no tan com un passapurés, afegir-lo unes nous de mantega, l'oli d'oliva, la ratlladura de nou moscada i un punt de pebre blanc; barrejar-lo tot bé i comprovar-ne el punt de sal. Reservar-lo
El confitat de bacallà:

Posar en un caso ½ litre d'oli de gira-sol. Escalfar l'oli fins que comenci a bullir, esperar uns 2 minuts (hi haurà assolit la temperatura de 100-120º C) i introduir els lloms de bacallà. Baixa la temperatura i mantenir mig foc (el correcte és a uns 80 º C). Confitar el bacallà durant uns 15 minuts. Retirar-lo del foc i deixa-ho refredar a la mateix caso.
Se talla el porro en làmines molt fines, es en farina i es sofregeix a foc lent fins que quedi cruixent. I de la mateixa manera amb les xips de moniato, retirar quan aquestes estiguin daurades. Reservar en un plat amb paper absorbent, per llevar-li l'excés d'oli.
Per la presentació del plat, es col·loca en un cèrcol la parmentier de moniato, pressionant perquè agafi forma i treure perfectament del motllo, es decora amb el cruixent de porro i les xips de moniato, a un extrem el bacallà confitat i per últim el cibulet picat.

Font: Recepta pròpia

Referència recepta: 0148 Categoria: 2onr Plat  Temporada: Tardor
Origen: 



Comentaris

Entrades populars