BACALLÀ AMB PARMENTIER DE MONIATO I CRUIXENT DE PORRO & XIPS
Ingredients 2 persones:
300 grams de lloms
de bacallà 150 grams / u (remullat)
400 grams de
moniatos
1 porro la part
blanca
Ratlladures de nou
moscada
Pebre blanc acabat
de moldre
3 nous de mantega
Oli d'oliva extra
verge
Oli de gira-sol
Sal
Cibulet picat per a
la decoració
Elaboració:
Treure el bacallà del remull i assecar-lo bé. Reservar
Peleu el moniatos i un cop ben nets de pell, tallar unes làmines, el
més fines possibles per fer les xips de moniato, la resta tallar a daus i posar
a bullir amb aigua i una mica de sal. Un cop cuit el moniato escórrer i, amb
una forquilla aixafar-lo per aconseguir una pasta fina però no tan com un
passapurés, afegir-lo unes nous de mantega, l'oli d'oliva, la ratlladura de nou
moscada i un punt de pebre blanc; barrejar-lo tot bé i comprovar-ne el punt de
sal. Reservar-lo
El confitat de bacallà:
Posar en un caso ½ litre d'oli de gira-sol. Escalfar l'oli fins que
comenci a bullir, esperar uns 2 minuts (hi haurà assolit la temperatura de
100-120º C) i introduir els lloms de bacallà. Baixa la temperatura i mantenir
mig foc (el correcte és a uns 80 º C). Confitar el bacallà durant uns 15
minuts. Retirar-lo del foc i deixa-ho refredar a la mateix caso.
Se talla el porro en làmines molt fines, es en farina i es sofregeix a
foc lent fins que quedi cruixent. I de la mateixa manera amb les xips de
moniato, retirar quan aquestes estiguin daurades. Reservar en un plat amb paper
absorbent, per llevar-li l'excés d'oli.
Per la presentació del plat, es col·loca en un cèrcol la parmentier de
moniato, pressionant perquè agafi forma i treure perfectament del motllo, es
decora amb el cruixent de porro i les xips de moniato, a un extrem el bacallà
confitat i per últim el cibulet picat.
Font: Recepta pròpia
Referència
recepta: 0148 Categoria: 2onr Plat Temporada: Tardor
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada