BACALLÀ AMB ESCALIVADA I ROVELLONS
600 grams de
bacallà penca sec
3 pebrots morruts
vermells
3 albergínies
3 cebes
6 dents d'all
6 tomàquets madurs
tipus canari
3 patates
30 rovellons
mitjans
Oli per amanir
Condiments
Julivert picat
Sal
2 grans d'all cru
Pebre blanc acabat
de moldre
Elaboració:
Rostir el bacallà a sobre d'una planxa. Netejar-lo de pell i espines i
separar a tires. Posar a remullar en aigua freda. Un cop estigui en el punt
precís de dessalat escórrer amb força amb les mans.
Rostir al caliu dels pebrots, les albergínies, les cebes, els alls i
els tomàquets, a la brasa o al forn. En aquest últim cas, untar-los prèviament
amb oli perquè, un cop rostits, es puguin pelar amb facilitat. Embolicar les
patates amb paper d'alumini i introduir-les al forn per rostir. Un cop tot
fred, pelar i tallar en juliana gruixuda, de la mida del bacallà.
Netejar els rovellons, rostir-los a la brasa o a la graella i
tallar-los igual que els altres ingredients.
En una cassola de fang posar els ingredients per capes i per separat.
Escampar-hi el julivert picat, els alls crus picats, el pebre i l'oli,
condimentar i ja es pot servir.
Font: Todo el bacalao a su
alcance
Referència
recepta: 0144 Categoria: 1er Plat Temporada: Tardor
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada