BACALLÀ AMB ESCALIVADA I ROVELLONS

Ingredients 6 persones:

600 grams de bacallà penca sec
3 pebrots morruts vermells
3 albergínies
3 cebes
6 dents d'all
6 tomàquets madurs tipus canari
3 patates
30 rovellons mitjans
Oli per amanir


Condiments

Julivert picat
Sal
2 grans d'all cru
Pebre blanc acabat de moldre

Elaboració:

Rostir el bacallà a sobre d'una planxa. Netejar-lo de pell i espines i separar a tires. Posar a remullar en aigua freda. Un cop estigui en el punt precís de dessalat escórrer amb força  amb les mans.
Rostir al caliu dels pebrots, les albergínies, les cebes, els alls i els tomàquets, a la brasa o al forn. En aquest últim cas, untar-los prèviament amb oli perquè, un cop rostits, es puguin pelar amb facilitat. Embolicar les patates amb paper d'alumini i introduir-les al forn per rostir. Un cop tot fred, pelar i tallar en juliana gruixuda, de la mida del bacallà.
Netejar els rovellons, rostir-los a la brasa o a la graella i tallar-los igual que els altres ingredients.
En una cassola de fang posar els ingredients per capes i per separat. Escampar-hi el julivert picat, els alls crus picats, el pebre i l'oli, condimentar i ja es pot servir.

Font: Todo el bacalao a su alcance
                      
Referència recepta: 0144 Categoria: 1er Plat  Temporada: Tardor
Origen: 

Comentaris

Entrades populars