LLOM DE BACALLÀ AMB SAMFAINA DE BOLETS I VERDURES
4 supremes de llom
de bacallà
400 grams de bolets
variats: múrgoles, fredolics, gírgoles de panical
2 tomàquets
1 ceba
1 carbassó
1 albergínia
1 ou
1 gra d'all
Tomàquet natural
triturat
Farina
Oli d'oliva
Pebre
Sal
Per la galeta de
farina de bolet:
Bolets deshidratats
50 grams de farina
40 grams de mantega
1 clara d'ou
Sucre
Sal
Elaboració:
Es dessala el bacallà, canviant l'aigua entre dues i tres vegades.
D'altra banda, s'escalden els tomàquets, es pelen i es netegen de llavors.
S'enfarina el bacallà i es fregeix en una paella amb l'oli ben calent.
Un cop fregit, es posa a escórrer en paper absorbent.
A la mateixa paella, es prepara una samfaina sofregint la ceba,
l'albergínia i el carbassó. S'afegeixen els bolets i, al final de la cocció,
els tomàquets escaldats. Es deixa coure durant uns minuts fins que estigui ben
tendre i es salpebre.
Es munta una crema barrejant l'all, l'ou i oli.
A part, per preparar la galeta es barregen la mantega a punt de pomada
amb la farina, els bolets picades, el sucre, la sal i, finalment, la clara d'ou
batuda. S'estén la barreja sobre una safata de forn i s'introdueix en el mateix
a 170 º C fins que estigui daurada.
Per servir, s'estén la samfaina al centre del plat i es posa sobre el
bacallà. S'aboca sobre el peix la crema d'all i unes cullerades de tomàquet
natural i es fica al forn, ja pre-escalfat a 180 º C, uns minuts. Finalment, se
serveix decorat amb la galeta.
Font: La Cocina de casa
con el toque de los grandes chefs
Referència
recepta: 0141 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot l’any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada