LLOM DE BACALLÀ AMB SAMFAINA DE BOLETS I VERDURES

Ingredients 4 persones:

4 supremes de llom de bacallà
400 grams de bolets variats: múrgoles, fredolics, gírgoles de panical
2 tomàquets
1 ceba
1 carbassó
1 albergínia
1 ou
1 gra d'all
Tomàquet natural triturat
Farina
Oli d'oliva
Pebre
Sal



Per la galeta de farina de bolet:

Bolets deshidratats
50 grams de farina
40 grams de mantega
1 clara d'ou
Sucre
Sal

Elaboració:

Es dessala el bacallà, canviant l'aigua entre dues i tres vegades. D'altra banda, s'escalden els tomàquets, es pelen i es netegen de llavors.
S'enfarina el bacallà i es fregeix en una paella amb l'oli ben calent. Un cop fregit, es posa a escórrer en paper absorbent.
A la mateixa paella, es prepara una samfaina sofregint la ceba, l'albergínia i el carbassó. S'afegeixen els bolets i, al final de la cocció, els tomàquets escaldats. Es deixa coure durant uns minuts fins que estigui ben tendre i es salpebre.
Es munta una crema barrejant l'all, l'ou i oli.
A part, per preparar la galeta es barregen la mantega a punt de pomada amb la farina, els bolets picades, el sucre, la sal i, finalment, la clara d'ou batuda. S'estén la barreja sobre una safata de forn i s'introdueix en el mateix a 170 º C fins que estigui daurada.
Per servir, s'estén la samfaina al centre del plat i es posa sobre el bacallà. S'aboca sobre el peix la crema d'all i unes cullerades de tomàquet natural i es fica al forn, ja pre-escalfat a 180 º C, uns minuts. Finalment, se serveix decorat amb la galeta.

Font: La Cocina de casa con el toque de los grandes chefs

Referència recepta: 0141 Categoria: 2on Plat  Temporada: Tot l’any
Origen: 



Comentaris

Entrades populars