MILFULLS D’ALBERGÍNIA AMB BACALLÀ
Albergínies
mitjanes
250 grams de
bacallà dessalat
50 grams de ceba
2 grans d'all
mitjans, pelats i partits al llarg per la meitat
¼ de culleradeta de
pebre blanc mòlt
1 culleradeta de
julivert picat
2 cullerades de
tomàquet fregit
Mig gotet de vermut
blanc
Pebrots del
piquillo
3 cullerades d'oli
d'oliva
1 culleradeta de
sal
Elaboració:
Escalfem en una paella a foc viu l'oli amb la ceba i les dents d'all.
Un cop daurats els alls els traiem i reservem. Fregim en el mateix oli les
rodanxes centrals d'albergínia durant 3 minuts per cada costat, les traiem i
les disposem sobre paper absorbent de cuina perquè s'escorrin de l'excés d'oli.
Afegim a la paella la resta de les albergínies i les coem a foc mig,
assaonades amb la sal i el pebre, i remenant de tant en tant amb una cullera de
fusta. Als 5 minuts afegim el bacallà esqueixat, el julivert i el tomàquet
fregit, barregem i deixem coure 3 minuts més.
Muntem amb ajuda d'un cèrcol una capa d'albergínia i una altra de
bacallà fins un total de 2 capes de cada. Salsegeu amb la salsa calenta treta de
triturar la resta que quedava a la paella amb el vermut, les dents d'all i els
pebrots del piquillo fins aconseguir una crema fina.
Font: El bacalao manda en
la cocina
Referència
recepta: 0124 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot l’any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada