MILFULLS D’ALBERGÍNIA AMB BACALLÀ

Ingredients 4 persones:

Albergínies mitjanes
250 grams de bacallà dessalat
50 grams de ceba
2 grans d'all mitjans, pelats i partits al llarg per la meitat
¼ de culleradeta de pebre blanc mòlt
1 culleradeta de julivert picat
2 cullerades de tomàquet fregit
Mig gotet de vermut blanc
Pebrots del piquillo
3 cullerades d'oli d'oliva
                                                                           1 culleradeta de sal


Elaboració:

Escalfem en una paella a foc viu l'oli amb la ceba i les dents d'all. Un cop daurats els alls els traiem i reservem. Fregim en el mateix oli les rodanxes centrals d'albergínia durant 3 minuts per cada costat, les traiem i les disposem sobre paper absorbent de cuina perquè s'escorrin de l'excés d'oli.
Afegim a la paella la resta de les albergínies i les coem a foc mig, assaonades amb la sal i el pebre, i remenant de tant en tant amb una cullera de fusta. Als 5 minuts afegim el bacallà esqueixat, el julivert i el tomàquet fregit, barregem i deixem coure 3 minuts més.
Muntem amb ajuda d'un cèrcol una capa d'albergínia i una altra de bacallà fins un total de 2 capes de cada. Salsegeu amb la salsa calenta treta de triturar la resta que quedava a la paella amb el vermut, les dents d'all i els pebrots del piquillo fins aconseguir una crema fina.

Font: El bacalao manda en la cocina

Referència recepta: 0124 Categoria: 2on Plat  Temporada: Tot l’any
Origen:

Comentaris

Entrades populars