TRUITA DE BACALLÀ

Ingredients 2 persones:

4 ous
1 pebrot verd
1 ceba mitjana
400 grams de bacallà dessalat
Dues cullerades d'oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Dessalar el bacallà posant-lo en un bol,  ple d'aigua freda durant 48 hores, i canviant en aquest temps l'aigua unes 4 o 5 vegades per exemple, cada 12 hores Passat aquest temps, posar-lo a bullir amb una mica de llet. En el primer bull, retirar del foc i deixar en la llet fins que es refredi. Quant puguem manipular-lo, treure les espines i la pell, i reservar.
Tallar la ceba i el pebrot amb juliana; -- al pebrot, si és gruixut, se li pot treure la pell amb un pelador, i ens quedarà amb una textura finíssim--. Posar l'oli a la paella, i sofregir la ceba i el pebrot.
Batre els ous en un bol ben batuts. Afegir el bacallà i la ceba i el pebrot sofregits i amb l'oli ben escorregut. Normalment no cal sal, però es prova una mica per corregir si cal. Deixar a la paella un parell de cullerades d'oli i abocar-hi el contingut del bol. Primer a foc viu, i després a mig foc fins que es comenci a quallar. Donar-li la volta amb l'ajuda d'un plat, perquè qualli per l'altre costat. Donar-li una volta més fins que estigui quallada per dins, però no molt seca. Aquest és el secret d'una bona truita.

Referència recepta: 0134 Categoria: 1er Plat  Temporada: Tot l’any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars