BACALLÀ A LA MUSELINA D'ALLS CONFITATS
1,2 kg de bacallà
morro
3 caps d'all
FOTO: http://recetolandia.com/receta/bacalao-a-la-plancha-con-muselina-de-ajo/
Salsa holandesa:
4 rovells d'ou
350 grams de
mantega
½ llimona (suc)
2 clares d'ou
Sal
Pebre blanc acabat
de moldre
Aigua
Elaboració:
Escalivar els alls a la brasa o al forn. Pelar-los i picar en el morter
i passar-los per un tamís o colador de malla fina.
Assecar bé el bacallà, netejar-lo de les espines i rostir-lo a la
graella. Reservar en calent.
Elaborar la salsa holandesa:
Fer fondre la mantega dins d'un recipient a temperatura moderada,
separant la espuma blanca i les impureses, fins aconseguir que quedi
clarificada.
En un altre recipient d'acer inoxidable amb el fons gruixut, posar els
rovells i l'aigua. Amb l'ajuda d'un batedor de varetes, treballar els
ingredients amb el recipient damunt d'una planxa o al bany Maria. Quan la
composició vagi adquirint cos, incorporar, a poc a poc, ja rajolí molt fi, la
mantega clarificada. Aquesta salsa va prenent cos a mesura que es van coent els
rovells, però procurant sempre que no s'escalfi massa, ja que llavors l'emulsió
quedaria quallada i es tallaria. Un cop muntada la salsa, assaonar amb la sal,
el suc de llimona. Afegir el puré d'alls, afegir dues clares muntades a punt de
neu i barrejar suaument el conjunt.
Posar el bacallà en una safata, tirar-hi la salsa anterior i introduir
la safata en un forn molt fort per gratinar.
Servir immediatament.
si utilizas fotos que no son tuyas y bajo licencia CC cita la fuente al menos que tampoco es para tanto:
ResponEliminahttp://recetolandia.com/receta/bacalao-a-la-plancha-con-muselina-de-ajo/