PEIX ROSTIT AMB SALSA SMITANE I POTATGE DE FAJOL

(Rỹba, zapechennaya v smetannmon souse s grechnevoiĭ kaskeĭ)

Ingredients 6 persones:

1 Kg de bacallà fresc
70 grams de mantega o greix
Molles de pa
140 grams de sèmola de fajol
1 ou
Sal
Pebre blanc acabat de moldre
Julivert picat
1 ou cuit
20 grams de formatge ratllat
30 grams de mantega per la sèmola

Per a la salsa:

1 cullerada sopera de farina
15 grams de mantega
1 dl. de llet
1 ½ dl. de crema agra
Sal

Elaboració:

Tallar el bacallà en porcions. Assaonar i enfarinar lleugerament.
En una paella amb mantega o el greix daurar el bacallà pels dos costats. Reservar-lo.

Elaboració de la sèmola de fajol:

En un bol trencar l'ou i batre-ho lleugerament. Llavors addicionar el fajol i remenar-ho fins que tot els grans quedin impregnats per l'ou.
Passar-ho llavors a una cassola a foc moderat, sacsejant amb fermesa fins que els grans estiguin rostits, però sense que arribin a cremar-se. Seguidament afegir la mantega, una mica de sal i, aproximadament, 3 dl. d'aigua bullint. Tapar la cassola, reduir el foc i deixar coure lentament per espai de vint minuts, al final dels quals l'aigua es absorbirà i els grans quedaran tendres i separats com si es tractés d'arròs cuit. D'aquesta manera tenim llest el kaskeĭ.

Elaboració de la salsa:

En una cassola amb mantega i la farina elaborar un roux.
Afegir la llet i la crema agra i treballar-ho tot com si es tractés d'una crema. Condimentar.
Posar mantega en una cassola i posar el kaskeĭ  barrejat amb l'ou cuit en el fons. Posar el bacallà a sobre de la preparació i, sobre ell, la crema smitane. Escampar amb el formatge ratllat i la molla de pa i introduir a forn moderat durant deu minuts. Servir calent, empolvorat amb el julivert picat.

Font: Todo el bacalao a su alcance

Referència recepta: 0112 Categoria: Plat únic  Temporada: Tot l’any
Origen: 




Comentaris

Entrades populars