PEIX ROSTIT AMB SALSA SMITANE I POTATGE DE FAJOL
(Rỹba, zapechennaya v smetannmon souse s grechnevoiĭ kaskeĭ)
Ingredients 6 persones:
1 Kg de bacallà
fresc
70 grams de mantega
o greix
Molles de pa
140 grams de sèmola
de fajol
1 ou
Sal
Pebre blanc acabat de
moldre
Julivert picat
1 ou cuit
20 grams de
formatge ratllat
30 grams de mantega
per la sèmola
Per a la salsa:
1 cullerada sopera
de farina
15 grams de mantega
1 dl. de llet
1 ½ dl. de crema
agra
Sal
Elaboració:
Tallar el bacallà
en porcions. Assaonar i enfarinar lleugerament.
En una paella amb
mantega o el greix daurar el bacallà pels dos costats. Reservar-lo.
Elaboració de la
sèmola de fajol:
En un bol trencar
l'ou i batre-ho lleugerament. Llavors addicionar el fajol i remenar-ho fins que
tot els grans quedin impregnats per l'ou.
Passar-ho llavors a
una cassola a foc moderat, sacsejant amb fermesa fins que els grans estiguin
rostits, però sense que arribin a cremar-se. Seguidament afegir la mantega, una
mica de sal i, aproximadament, 3 dl. d'aigua bullint. Tapar la cassola, reduir
el foc i deixar coure lentament per espai de vint minuts, al final dels quals
l'aigua es absorbirà i els grans quedaran tendres i separats com si es tractés
d'arròs cuit. D'aquesta manera tenim llest el kaskeĭ.
Elaboració de la
salsa:
En una cassola amb
mantega i la farina elaborar un roux.
Afegir la llet i la
crema agra i treballar-ho tot com si es tractés d'una crema. Condimentar.
Posar mantega en
una cassola i posar el kaskeĭ
barrejat amb l'ou cuit en el fons. Posar el bacallà a sobre de la
preparació i, sobre ell, la crema smitane. Escampar amb el formatge
ratllat i la molla de pa i introduir a forn moderat durant deu minuts. Servir
calent, empolvorat amb el julivert picat.
Font: Todo el bacalao a su alcance
Referència
recepta: 0112 Categoria: Plat únic Temporada: Tot l’any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada