PASTÍS DE BACALLÀ
400 grams de
bacallà remullat, tallat
25 grams de molla
de pa eixut
200 cc. de crema de
llet
200 cc. de puré de
tomàquet, espès
4 ous
100 grams de
mantega
200 grams de
maionesa
Sal
Pebre
Per guarnir-lo:
Ous de guatlla,
pebrot vermell escalivat, endívies, pastanaga ratllada, julivert, etc.
Un motlle de “Cake”
de 22 x 9 cm.
Elaboració:
Foneu la mantega en
una paella i fregiu-hi lleugerament el bacallà, escorregut i eixugat.
Poseu a remullat el
pa en un plat amb els 200 cc. de crema de llet. Aixafeu-ho amb una forquilla i
reserveu-ho. Traieu la pell i les espines del bacallà esmicoleu-lo i piqueu-lo
en la picadora. Deixeu-lo ben fi.
Bateu els ous en un
bol juntament amb el puré de tomàquet. Afegiu-hi el contingut del plat i
barregeu-ho bé. Incorporeu-hi el bacallà remenant-ho amb suavitat. Salpebreu-ho
al vostre gust.
Aboqueu-ho al
motlle prèviament untat abundantment amb mantega i poseu-ho a coure al forn, al
bany Maria, uns 46 o 60 minuts.
Comproveu la cocció
punxant-ho amb una agulla de cuina.
Quan el pastis
sigui fred, desemmotlleu-lo en una plata i cobriu-lo amb maionesa. Poseu-hi, al
llarg, mitjos ous durs de guatlla, i acabeu de guarnir el pastís amb pebrot
escalivat, endívies i pastanaga ratllada, al gust de cadascú.
Font: Receptari de la Conxita i l’ Anna Maria
Referència
recepta: 0098 Categoria: 1er Plat Temporada: Tot any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada