PASTÍS DE BACALLÀ

Ingredients 6 o 8 racions:

400 grams de bacallà remullat, tallat
25 grams de molla de pa eixut
200 cc. de crema de llet
200 cc. de puré de tomàquet, espès
4 ous
100 grams de mantega
200 grams de maionesa
Sal
Pebre

Per guarnir-lo:

Ous de guatlla, pebrot vermell escalivat, endívies, pastanaga ratllada, julivert, etc.
Un motlle de “Cake” de 22 x 9 cm.

Elaboració:

Foneu la mantega en una paella i fregiu-hi lleugerament el bacallà, escorregut i eixugat.
Poseu a remullat el pa en un plat amb els 200 cc. de crema de llet. Aixafeu-ho amb una forquilla i reserveu-ho. Traieu la pell i les espines del bacallà esmicoleu-lo i piqueu-lo en la picadora. Deixeu-lo ben fi.
Bateu els ous en un bol juntament amb el puré de tomàquet. Afegiu-hi el contingut del plat i barregeu-ho bé. Incorporeu-hi el bacallà remenant-ho amb suavitat. Salpebreu-ho al vostre gust.
Aboqueu-ho al motlle prèviament untat abundantment amb mantega i poseu-ho a coure al forn, al bany Maria, uns 46 o 60 minuts.
Comproveu la cocció punxant-ho amb una agulla de cuina.
Quan el pastis sigui fred, desemmotlleu-lo en una plata i cobriu-lo amb maionesa. Poseu-hi, al llarg, mitjos ous durs de guatlla, i acabeu de guarnir el pastís amb pebrot escalivat, endívies i pastanaga ratllada, al gust de cadascú.

Font: Receptari de la Conxita i l’ Anna Maria

Referència recepta: 0098 Categoria: 1er Plat  Temporada: Tot any
Origen:


Comentaris

Entrades populars