CARBASSONS FARCITS DE BACALLÀ

Ingredients 4 persones:

                                                 3 carbassons
                                                 200 grams de bacallà en remull
                                                 1 patata grossa
                                                 Una mica de crema de llet
                                                 Mantega
                                                 4 cullerades de formatge ratllat
                                                 Pebre
                                                 Sal

Elaboració:

Fem bullir el bacallà en un pot o en una olla petita. Quan l’aigua arrenqui el bull, deixem reposar el bacallà una estona dins el seu propi suc i després el traiem i fem bullir la patata dins el mateix suc de cocció. Hi afegim una mica de sal.
Fem una barreja amb la patata amb el bacallà escorregut i sense pell ni espines, l’aixafem i la tornem a posar al foc. La remenem bé i hi afegim un bon raig d’oli d’oliva i una mica de crema de llet, vigilant que no arribi a bullir.
Traiem la pasta del pot o de l’olla i deixem que es refredi. Un cop nets els carbassons, els posem en una cassola plana amb aigua i els escaldem. Un cop freds, en fem 3 trossos partint-los horitzontalment i els buidem per dins sense arribar, però, al fons dels mateixos. Han de quedar com un got. La polpa, l’afegim a la pasta de bacallà i patata, a la crema de llet i a l’oli  i el pebre.
Per acabar, farcim els troncs de carbassó i els empolvorem amb formatge ratllat i una mica de mantega i els posem a gratinar al forn.

Font: L’Àvia Remei talla el bacallà

Referència recepta: 0118 Categoria: 1er Plat  Temporada: Tot l’any
Origen: 


Comentaris

Entrades populars