BACALLÀ AMB SALSA DE TARONJA
8 talls de bacallà
(preferentment penca), d’aproximadament 100 grams
1 taronja
50 grams de mantega
200 grams de crema
de llet
2 rovells d’ou dur
1 culleradeta de
Maizena
12 ametlles
torrades
12 avellanes
torrades
Sal
Oli
Pebre
Farina
Llet
100 cc de suc de
taronja
2 cullerades de
juliana de pell de taronja
Elaboració:
Eixugueu, enfarineu
i fregiu els talls de bacallà.
Poseu-los en una
plata que pugui anar al forn.
Talleu a juliana la
pell d’una taronja, reserveu-ne 2 cullerades, escaldeu-la i escorreu-la.
Feu una picada ben
fina amb les ametlles, les avellanes i els rovells, i aclariu-la amb 50 cc de
llet freda.
Foneu en un cassó
50 grams de mantega, poseu-hi la juliana i la picada.
Seguidament, poseu-hi
la crema de llet i remeneu-ho fins que arrenqui el bull.
Desfeu
una culleradeta de Maizena amb 100 cc de suc de taronja i afegiu-ho a la salsa,
salpebreu-ho i deixeu que bulli a foc suau fins que la salsa comenci a
espessir-se.
Cobriu el bacallà
amb la salsa i fiqueu la plata al forn calent.
Retireu-la quan es
vegi que la salsa arrenca el bull.
Adorneu la plata amb talls de taronja, dentats.
Font: Receptari de la Conxita i l’ Anna Maria
Referència
recepta: 0110 Categoria: 1er Plat Temporada: Hivern
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada