BACALLÀ AMB SALSA DE TARONJA

Ingredients 4 persones:

8 talls de bacallà (preferentment penca), d’aproximadament 100 grams
1 taronja
50 grams de mantega
200 grams de crema de llet
2 rovells d’ou dur
1 culleradeta de Maizena
12 ametlles torrades
12 avellanes torrades
Sal
Oli
Pebre
                                                                                      Farina
                                                                                      Llet
                                                                                      100 cc de suc de taronja
                                                                                      2 cullerades de juliana de pell                                                                                       de taronja

Elaboració:

Eixugueu, enfarineu i fregiu els talls de bacallà.
Poseu-los en una plata que pugui anar al forn.
Talleu a juliana la pell d’una taronja, reserveu-ne 2 cullerades, escaldeu-la i escorreu-la.
Feu una picada ben fina amb les ametlles, les avellanes i els rovells, i aclariu-la amb 50 cc de llet freda.
Foneu en un cassó 50 grams de mantega, poseu-hi la juliana i la picada.
Seguidament, poseu-hi la crema de llet i remeneu-ho fins que arrenqui el bull.
Desfeu una culleradeta de Maizena amb 100 cc de suc de taronja i afegiu-ho a la salsa, salpebreu-ho i deixeu que bulli a foc suau fins que la salsa comenci a espessir-se.
Cobriu el bacallà amb la salsa i fiqueu la plata al forn calent.
Retireu-la quan es vegi que la salsa arrenca el bull.
Adorneu la plata amb talls de taronja, dentats.

Font: Receptari de la Conxita i l’ Anna Maria

Referència recepta: 0110 Categoria: 1er Plat  Temporada: Hivern
Origen: 

Comentaris

Entrades populars