BRICK DE BACALLÀ BORJA SOBRE OLI DE CARBASSA

Ingredients 6 persones:

6 trossos de bacallà morro el més gruixut possible
2 carbassons
Paquet de pasta de brick
2 tomàquets
2 cebes
4 grans d'all
Oli d'oliva
Farigola fresca
1 carbassó

Per l'oli de carbassa

500 grams de carbassa
¼ d'oli d'oliva
2 cullerades de cibulet fresc picat
Un polsim de pebre negre acabat de moldre
1 dl. de vinagre de cava
Sal

Elaboració:

Escórrer i assecar bé el bacallà, netejar-lo de pell i espines, si n'hi ha, i laminar. Posar-lo a un recipient i posar-lo a macerar amb l'oli d'oliva.
En una cassola amb l'oli escalfar les cebes pelades i tallades en juliana. Passar-les a una placa; anar posant-hi rodanxes de carbassó i de tomàquet, de manera que quedi cobert tot el fons de ceba. Escampar-hi la farigola i el alls pelats i picats i introduir en el forn.

Elaboració de l'oli de carbassa:

Per ajut d'una liquadora extreure el suc de la carabassa. Passar-lo a una cassola i deixar-lo reduir a foc lent durant dues hores; colar-lo cada vint minuts. Condimentar-lo amb el vinagre, la sal, el cibulet i el pebre.
Retireu-ho del foc i deixar-lo macerar durant dos dies amb l'oli d'oliva.
Amb ajut d'un motlle fer cercles amb la pasta brick i fregir, els amb una paella parisienne. Escórrer. 

Presentació del plat:

Sobre un cercle de pasta posar una capa de cebes; sobre aquesta una capa de tomàquet i carbassó i sobre ella unes làmines de bacallà macerat, un cop ben escorregut. Repetir l'operació tres vegades i ficar-lo al forn. Deixar-ho uns minuts, després dels quals s'ha de tancar amb un altre cercle de pasta. Condimentar-lo amb l'oli de carbassa i decorar amb unes boletes de carbassó.

Font: Todo el bacalao a su alcance recepta del Sr. Miguel Ángel Sarrat Aldea

Referència recepta: 0119 Categoria: 2on Plat  Temporada: Tot l’any
Origen: 




Comentaris

Entrades populars