BACALLÀ A LA CREMA

Ingredients 4 persones:

750 grams de bacallà remullat (preferentment penca) tallat a talls
3 alls
4 cullerades de julivert trinxat
75 grams de mantega
200 grams de xampinyons
2 cullerades de farina
500 cc de llet
2 rovells
25 grams d’ametlles laminades
Oli
Farina
Pebre
Sal
Llet

Elaboració:

Netegeu els xampinyons, talleu-los a làmines, coeu-los en un cassó amb 25 grams de mantega i deixeu que es beguin el seu suc. Reserveu-ho.
Escorreu i eixugueu bé el bacallà, enfarineu-lo i fregiu-lo lleugerament amb oli.
Col·loqueu-lo, a mida que es vagi fregint, en una plata de servir que pugui anar al forn.
Poseu els xampinyons, reservats, entre els talls de bacallà.
Trinxeu els alls, barregeu-hi el julivert trinxat i enrossiu-ho lleugerament amb unes 5 cullerades d’oli del que heu fregit el bacallà i repartiu-ho pel damunt del talls.
Foneu 50 grams de mantega en un cassó i coeu-hi farina, tireu-hi la llet, bullent, de mica en mica i poseu-hi sal i pebre.
Remeneu-ho contínuament i coeu la salsa uns dos minuts.
Fora del foc incorporeu-hi els dos rovells aclarits amb una cullerada de llet freda.
Cobriu el bacallà amb la salsa, poseu la plata al forn i retireu-la quan vegeu que la salsa bull pels costats. Escampeu-hi pel damunt les ametlles, prèviament torrades, i serviu-ho tot seguit.

Font: Receptari de la Conxita i l’Anna Maria

Referència recepta: 0114 Categoria: 2on Plat  Temporada: Tot l’any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars