BACALLÀ A LA CREMA
750 grams de
bacallà remullat (preferentment penca) tallat a talls
3 alls
4 cullerades de
julivert trinxat
75 grams de mantega
200 grams de
xampinyons
2 cullerades de
farina
500 cc de llet
2 rovells
25 grams d’ametlles
laminades
Oli
Farina
Pebre
Sal
Llet
Elaboració:
Netegeu els
xampinyons, talleu-los a làmines, coeu-los en un cassó amb 25 grams de mantega
i deixeu que es beguin el seu suc. Reserveu-ho.
Escorreu i eixugueu bé el bacallà, enfarineu-lo i fregiu-lo
lleugerament amb oli.
Col·loqueu-lo, a mida que es vagi fregint, en una plata de servir que
pugui anar al forn.
Poseu els xampinyons, reservats, entre els talls de bacallà.
Trinxeu els alls, barregeu-hi el julivert trinxat i enrossiu-ho
lleugerament amb unes 5 cullerades d’oli del que heu fregit el bacallà i
repartiu-ho pel damunt del talls.
Foneu 50 grams de mantega en un cassó i coeu-hi farina, tireu-hi la
llet, bullent, de mica en mica i poseu-hi sal i pebre.
Remeneu-ho contínuament i coeu la salsa uns dos minuts.
Fora del foc incorporeu-hi els dos rovells aclarits amb una cullerada
de llet freda.
Cobriu el bacallà amb la salsa, poseu la plata al forn i retireu-la
quan vegeu que la salsa bull pels costats. Escampeu-hi pel damunt les ametlles,
prèviament torrades, i serviu-ho tot seguit.
Font: Receptari de la Conxita i l’Anna Maria
Referència
recepta: 0114 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot l’any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada