APERITIU DE BACALLÀ GRATINAT
2 lloms de bacallà
1 ceba
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
½ barra de pa
1 got de llet
1 ou
Aigua
Vinagre
Oli d'oliva
Sal
Julivert (per decorar)
Elaboració:
Per dessalar el bacallà, renta els lloms i posa'ls en un bol. Tapeu-los
amb aigua i introdueix el bol a la nevera durant 48 hores (canvia l'aigua 3
vegades durant aquest temps). Quan estigui dessalat, introdueix els lloms en
una cassola, aboca la llet i la mateixa quantitat d'aigua. Cuina durant 6-8
minuts. Separa les làmines del bacallà i reserva.
Talla la ceba, el pebrot verd i el pebrot vermell en juliana i sofregiu
en una paella amb un raig d'oli. S'assaona. Talla el pa en llesques,
col·loqueu-les en una safata de forn i enfornar a 200 º C durant 5 minuts. Posa
la verdura picada sobre les llesques de pa i posa sobre les làmines de bacallà.
Per fer la maionesa, posa l'ou, un rajolí de vinagre, sal i un bon raig d'oli
en el vas de la batedora i bateu bé. Repartiu un munt de maionesa sobre cada llesca
de pa i gratineu al forn durant 2-3 minuts. Serviu els aperitius decorats amb
julivert.
Referència
recepta: 0095 Categoria: Aperitiu Temporada: Tot any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada