PEIX GRATINAT AL ESTIL NORUEC (Fiskegrateng)


Ingredients 6 persones:

750 grams de bacallà escalfat
60 grams de mantega
3 cullerades soperes de farina
4 dl. de llet
5 ous
½ tassa de formatge Gouda ratllat
1 ½ tassa de macarrons cuits
Molla de pa
Margarina
Sal
Pebre blanc acabat de moldre



Elaboració:

En una cassola elaborar un roux amb la mantega, la farina i la llet. Deixar coure lentament uns minuts. Remenar amb vivesa, retirar del foc i afegir els rovells dels ous, el formatge ratllat, el pebre, els condiments i els macarrons. Llavors afegir el bacallà laminat i net de pell i espines i les clares d'ou a punt de neu.
Greixar bé un motlle. Omplir-lo amb la composició anterior i empolvoreu amb la resta de formatge ratllat i la molla de pa. Posar-li una mica de margarina per sobre. Posar a forn moderat durant uns quinze minuts, reduir una mica i deixar-lo una mitja hora més, fins que la part superior adquireixi un color daurat. Llavors, després d'haver-se refredat, desemmotllar i repartir en sis racions.

Font: Todo el bacalao a su alcance

Referència recepta: 0090 Categoria: Plat únic   Temporada: Tot any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars