BULLABESSA DE BACALLÀ

Ingredients 6 persones:

12 trossos d'uns 75 grams / u. de bacallà
6 porros
6 dents d'all
5 tomàquets madurs
3 copetes de vi blanc sec
6 patates
Fumet de peix
Una mica de pebre blanc acabat de moldre
Uns brins de safrà
Llesques fines de pa
Dents d'all

Ram aromàtic:

1 branqueta de farigola
1 fulla d'api
1 branqueta de fonoll
1 fulla de llorer
1 branqueta de julivert

Elaboració:

Netejar el bacallà de pell i espines. Reservar-lo.
En una cassola amb oli ofegar lentament, i sense que prengui color, la part blanca dels porros nets i tallador en juliana; afegir els alls picats i tot seguit els tomàquets pelats, sense llavors i tallats finament. Aromatitzar amb el ram aromàtic i el pebre. Una vegada ofegat el conjunt, tireu-li el vi, el safrà, que s'haurà picat al morter, i les patates pelades i tallades a quadrets regulars. Mullar amb la quantitat suficient d'aigua o fumet de peix (meitat i meitat, per exemple). Portar la cassola al foc i afegir el bacallà quan les patates estiguin gairebé cuites.
A part torreu lleugerament les llesques de pa i fregar-les amb l'all.
Servir el brou amb les torrades i després el bacallà en una safata amb les patates voltant. També es poden servir les llesques mullades amb el brou, com si es tractés d'una sopa.

Font: Todo el bacalao a su alcance

Referència recepta: 0108 Categoria: 1er Plat  Temporada: Tot any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars