BULLABESSA DE BACALLÀ
Ingredients 6 persones:
12 trossos d'uns 75
grams / u. de bacallà
6 porros
6 dents d'all
5 tomàquets madurs
3 copetes de vi
blanc sec
6 patates
Fumet de peix
Una mica de pebre
blanc acabat de moldre
Uns brins de safrà
Llesques fines de
pa
Dents d'all
Ram aromàtic:
1 branqueta de
farigola
1 fulla d'api
1 branqueta de
fonoll
1 fulla de llorer
1 branqueta de
julivert
Elaboració:
Netejar el bacallà de pell i espines. Reservar-lo.
En una cassola amb oli ofegar lentament, i sense que prengui color, la
part blanca dels porros nets i tallador en juliana; afegir els alls picats i
tot seguit els tomàquets pelats, sense llavors i tallats finament. Aromatitzar
amb el ram aromàtic i el pebre. Una vegada ofegat el conjunt, tireu-li el vi, el
safrà, que s'haurà picat al morter, i les patates pelades i tallades a quadrets
regulars. Mullar amb la quantitat suficient d'aigua o fumet de peix (meitat i
meitat, per exemple). Portar la cassola al foc i afegir el bacallà quan les
patates estiguin gairebé cuites.
A part torreu lleugerament les llesques de pa i fregar-les amb l'all.
Servir el brou amb les torrades i després
el bacallà en una safata amb les patates voltant. També es poden servir les
llesques mullades amb el brou, com si es tractés d'una sopa.
Font: Todo el bacalao a su alcance
Referència
recepta: 0108 Categoria: 1er Plat Temporada: Tot any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada