BACALLÀ Skrei AMB RISOTTO DE CALAMARS
Ingredients 4 persones:
Per al bacallà skrei confitat:
1500 grams bacallà skrei
½ l. oli d’oliva de 0,4
250 grams d’all fresc
Per al risotto:
250 grams de calamars
150 grams arròs bomba
150 grams de cebes
1 l. d’aigua
50 grams d’escalunyes
15 grams de mantega
20 grams de formatge parmesà
3 grams de cibulet
Elaboració:
Per al bacallà confitat:
Netejar el bacallà skrei i treure els lloms.
Tallar els alls a la meitat i submergir en l'oli d'oliva. Escalfar l'oli a 70 º C i confitar els alls durant 2 hores aproximadament. Deixar refredar.
Escalfar l'oli confitat a 65 º C aproximadament i submergir el bacallà durant 7 o 8 minuts. Reservar.
Per al risotto:
Netejar els calamars i tallar a daus. Reservar les retallades.
Tallar la ceba en juliana i ofegar en un cassó amb oli d'oliva fins que adquireixi color daurat. Incorporar les retallades de calamars i ofegar. Afegir l'aigua i deixar reduir a foc lent. Colar i reservar el suc obtingut.
Piqueu l'escalunya en brunoise. Escalfar en un cassó a foc lent, afegir el calamars a daus i incorporar l'arròs. Afegir el suc anterior, deixar coure un minut a foc fort sense moure. Baixar el foc i deixar coure 12 minuts més sense moure.
Revisar el punt de cocció del gra d’arròs, incorporar una nou de mantega, moure amb l'ajuda una d'espàtula de fusta fins barrejar-lo bé i afegir el parmesà ratllat, tornar a moure l'arròs i posar a punt de sal.
Acabat i presentació:
Disposeu els lloms de bacallà skrei confitat en un extrem del plat i en l'altre extrem, el risotto de calamars.
Acabar amb una branqueta de cibulet.
Acabar amb una branqueta de cibulet.
Font: http://www.mardenoruega.com
Referència recepta: 0102 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada