PATÈ DE BACALLÀ

Ingredients 6 persones:

400 grams de bacallà penca
Mantega per untar el motlle
150 grams de cansalada blanc (canal)

Condiments:

1 escalunya
5 ous
¼ de nata líquida
2 grans d'all
1 copa de brandi
1 cullerada de cafè rasa de julivert picat
Sal
Pebre blanc acabat de moldre
Una mica d'estragó picat

Elaboració:

En un cassó amb aigua escaldar la cansalada durant uns minuts sense que arribi a bullir. Escórrer i reservar.
En una cassola o bany alt posar el bacallà ben escorregut i net de pell i espines, els ous, la cansalada i els alls pelats; triturar-ho tot amb el braç elèctric. Seguidament tirar-li la nata bullida prèviament. Remenar bé el conjunt i afegiu el julivert picat, l'escalunya pelada i tallada en brunoise, l'estragó i el brandi. Comprovar el punt de sal i assaonar amb el pebre.
Untar el motlle rectangular amb la mantega i abocar-hi la composició anterior. Posar-ho al bany marià i introduir-lo al forn a una temperatura moderada fins a la seva total cocció.
Un cop cuit, deixar-ho refredar a la nevera i treure del motllo. Decorar al gust personal; es pot utilitzar una salsa i, al voltant, posar ous farcits de tonyina i rodanxes de tomàquet.

Font: Todo el bacalao a su alcance recepta del Sr. Joan Nivera i Bages

Referència recepta: 0115 Categoria: 1er Plat  Temporada: Tot l’any
Origen: 



Comentaris

Entrades populars