PATÈ DE BACALLÀ
Ingredients 6 persones:
400 grams de
bacallà penca
Mantega per untar
el motlle
150 grams de
cansalada blanc (canal)
Condiments:
1 escalunya
5 ous
¼ de nata líquida
2 grans d'all
1 copa de brandi
1 cullerada de cafè
rasa de julivert picat
Sal
Pebre blanc acabat
de moldre
Una mica d'estragó
picat
Elaboració:
En un cassó amb aigua escaldar la cansalada durant uns minuts sense que
arribi a bullir. Escórrer i reservar.
En una cassola o bany alt posar el bacallà ben escorregut i net de pell
i espines, els ous, la cansalada i els alls pelats; triturar-ho tot amb el braç
elèctric. Seguidament tirar-li la nata bullida prèviament. Remenar bé el
conjunt i afegiu el julivert picat, l'escalunya pelada i tallada en brunoise,
l'estragó i el brandi. Comprovar el punt de sal i assaonar amb el pebre.
Untar el motlle rectangular amb la mantega
i abocar-hi la composició anterior. Posar-ho al bany marià i introduir-lo al
forn a una temperatura moderada fins a la seva total cocció.
Un cop cuit, deixar-ho refredar a la nevera i treure del motllo.
Decorar al gust personal; es pot utilitzar una salsa i, al voltant, posar ous
farcits de tonyina i rodanxes de tomàquet.
Font: Todo el bacalao a su alcance recepta del Sr.
Joan Nivera i Bages
Referència
recepta: 0115 Categoria: 1er Plat Temporada: Tot l’any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada