CROQUETES DE BACALLÀ

Ingredients 24 croquetes:

Per a la cocció del bacallà:
1 pastanaga
1 porro
3 alls tendres
1 tomàquet
½ fulla de llorer
50 ml. De xerès sec
¾ de litre d’aigua mineral
500 grams de bacallà dessalat




Per a la pasta de les croquetes:

20 grams d’all 1 10 grams de fulles de julivert (picat molt fi)
400 ml. de llet
3 rovells d’ou
100 grams de farina
50 grams de farina de blat de moro (maizena)
Sal
Pebre blanc
Oli d’oliva

Per a l’arrebossat i el fregit:

3 clares
Pa ratllat
Oli d’oliva

Elaboració:

  1. En una olla, amb un fil d’oli d’oliva, se sofregeixen lleugerament (uns tres minuts) les verdures picades fines; la pastanaga, el porro, els alls tendres, el tomàquet i la ½ fulla de llorer.
  2. Hi afegim els 50 ml. de xerès i els ¾ de litre d’aigua bullint. Ho deixem coure a foc mitjà durant 10 minuts.
  3. Amb el foc més lent, afegim a l’olla els trossos de bacallà dessalats al punt i sense espines i ho deixem coure només ½ minut. Colem i reservem el brou de cocció. Piquem a la picadora el bacallà (amb pell i tot) i les verdures. Ho hem de fer en aquest ordre per assegurar-nos que recuperem tot el bacallà.
  4. En un bol, barregem bé (amb l’ajuda d’un batedor de barnilles) la llet, la farina, la maizena, els 3 rovells d’ou, el bacallà, les verdures picades fines i 100 ml. de brou de cocció del bacallà. Ho amanim amb una mica de pebre blanc i sal 8amb prudència).
  5. En una cassola adequada al volum de la pasta, escalfem amb un parell de cullerades d’oli d’oliva, l’all i julivert picat. Ho sofregim fins aconseguir un color lleugerament daurat 8atenció, es pot cremar amb molta facilitat!).
  6. Afegim la barreja del bol (punt núm. 4) i continuem la cocció a foc mitjà sense parar de remenar, fins que la barreja es converteixi en una pasta fina i brillant, que per cocció i emulsió, per si mateixa, es desprengui de les parets de la cassola. Són aproximadament uns 10 minuts.
  7. Només queda estendre la pasta de croquetes en un recipient adequat i esperar que refredi per formar les croquetes amb un pes aproximat de 30 grams. Les passem per clares i les arrebossem amb pa ratllat (és molt interessant torrar llesques de pa sec a casa, passar-les per un passapurés de forat gros per arrebossar les croquetes i aconseguir un cruixent espectacular).
  8. Les fregim en abundant oli a 180º. Després les assequem sobre paper de cuina i seguidament les presentem en una plata adequada.

  9. Font: Xef Carme Ruscalleda

    Referència recepta: 0113 Categoria: Aperitiu  Temporada: Tot l’any
    Origen: 


Comentaris

Entrades populars