BACALLÀ A LA TARONJA
900 grams de
bacallà morro
6 taronges
3 cullerades de
cafè de sucre
2 llimones
Full de llorer
1 branqueta de
farigola
Uns grans de pebre
negre
Sal
Elaboració:
En una cassola amb
aigua escalfar el bacallà amb el llorer, la farigola i el pebre negre una mica
picada. Reservar una mica del brou.
Escórrer el bacallà
i netejar-lo de pell i espines, laminar i reservar.
En una altra
cassola fer un caramel amb dues cullerades de sucre i una mica d'aigua. Afegir
el suc de tres taronges i el d'una llimona. Barrejar bé amb una espàtula de
fusta. Mantenir calent.
Tallar en juliana
les escorces de tres taronges --- just les parts exteriors --- i blanquejar en
aigua bullint durant tres minuts. Escórrer-les i passar-les a una altra cassola
amb aigua freda, la resta del sucre i un pessic de sal. Posar-ho tot a bullir a
foc moderat durant deu minuts.
Mentrestant, treure
la pell blanca de les últimes taronges esmentades i partides en quarts.
Posar en una
cassola el bacallà amb el caramel, les escorces i les quarts de taronja.
Mullar-lo amb part del líquid de la cocció de les escorces, així com el brou
reservat. Mantenir el conjunt calent, però sense que arribi a bullir.
En el moment de
servir, escórrer el bacallà i passar-ho a una safata o font. Cobrir amb els
quarts de taronja ben posats. Escampar-hi l'escorça de les taronges
blanquejades. Ruixar amb la salsa i servir calent.
Font: Todo el bacalao a su alcance
Referència
recepta: 0107 Categoria: 2onr Plat Temporada: Tot any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada