BACALLÀ A LA TARONJA

Ingredients 6 persones:

900 grams de bacallà morro
6 taronges
3 cullerades de cafè de sucre
2 llimones
Full de llorer
1 branqueta de farigola
Uns grans de pebre negre
Sal

Elaboració:

En una cassola amb aigua escalfar el bacallà amb el llorer, la farigola i el pebre negre una mica picada. Reservar una mica del brou.
Escórrer el bacallà i netejar-lo de pell i espines, laminar i reservar.
En una altra cassola fer un caramel amb dues cullerades de sucre i una mica d'aigua. Afegir el suc de tres taronges i el d'una llimona. Barrejar bé amb una espàtula de fusta. Mantenir calent.
Tallar en juliana les escorces de tres taronges --- just les parts exteriors --- i blanquejar en aigua bullint durant tres minuts. Escórrer-les i passar-les a una altra cassola amb aigua freda, la resta del sucre i un pessic de sal. Posar-ho tot a bullir a foc moderat durant deu minuts.
Mentrestant, treure la pell blanca de les últimes taronges esmentades i partides en quarts.
Posar en una cassola el bacallà amb el caramel, les escorces i les quarts de taronja. Mullar-lo amb part del líquid de la cocció de les escorces, així com el brou reservat. Mantenir el conjunt calent, però sense que arribi a bullir.
En el moment de servir, escórrer el bacallà i passar-ho a una safata o font. Cobrir amb els quarts de taronja ben posats. Escampar-hi l'escorça de les taronges blanquejades. Ruixar amb la salsa i servir calent.

Font: Todo el bacalao a su alcance

Referència recepta: 0107 Categoria: 2onr Plat  Temporada: Tot any
Origen: 



Comentaris

Entrades populars