BACALLÀ AL VAPOR AZCÁRATE


Ingredients 6 persones:

6 trossos de 250 grams/u de bacallà del morro remullat
6 fulles de col del país
1 fulla de llorer
Uns grans de pebre negre
Salsa de romesco freda
Sal





Salsa Romesco:

100 grams d’ametlles torrades i pelades
75 grams d’avellanes torrades i pelades
3 grans d’all
6 pebrots de romesco o nyores
3 rodanxes fines de pa ( ½ cm. Aproximadament)
1 ceba mitjana
3 d. D’oli d’oliva de baixa acidesa
Sal
Bitxo (opcional)


Guarniment:  Verdures variades del temps ( porro, pastanagues, cebes, bròquil, etc.)

Elaboració:

Per preparar-la necessitareu primer un vaporitzador. Si no en teniu a l’abast, podeu usar una olla. Al sobre, hi col·locareu una escorredora amb forats prou amples perquè pugui escapar-se el vapor.
Amb una aplanadora, aplaneu les fulles de la col de la part adherida a la tija. Renteu-les molt bé i poseu-les a escaldar. Retireu-les i deixeu-les escórrer.
Assequeu bé el trossos de bacallà i emboliqueu-los cada un amb una fulla de col.
Poseu el vaporitzador amb aigua al foc i afegiu-hi els condiments al vostre gust. Quan arrenqui el bull, incorporeu-hi el bacallà preparat abans i, al costat, les verdures netes i tallades totes a la juliana. Tapeu-ho amb un drap blanc net i ho deixeu coure durant uns 5-7 minuts en funció del gruix del trossos de bacallà.
Després retireu el vaporitzador del foc i traieu-ne el bacallà amb una escumadora, tenint cura de no depassar el temps assenyalat, perquè el bacallà ha de quedar melós i cuit, però no estopenc o flonjo.
Repartiu el bacallà i les verdures en sis plats. Desemboliqueu les fulles del col i, en el moment de servir, cobriu els trossos de bacallà amb una capa de salsa de romesco fred.

Salsa de Romesco: Traieu les llavors i els peduncles del pebrots. Peleu els alls i la ceba; talleu aquesta a la juliana, fregiu-la en una paella amb una part de l’oli del bacallà fins que estigui daurada; escorreu-la
Poseu l’oli restant en una paella parisienne (alta). Quan ja estigui calent, però no roent, fregiu per separat els altres ingredients fins que estiguin ben daurats. Escorreu-los i piqueu-los en el morter de manera que quedi una pasta fina. Passeu el conjunt a un recipient i afegiu-hi una mica de l’oli del bacallà. Remeneu-ho tot amb una espàtula de fusta. El romesco ja és a punt.


Font: La cuina del bacallà a Catalunya

Referència recepta: 0070 Categoria: 2er Plat   Temporada: Tot l’any
Origen: 





Comentaris

Entrades populars