PÚDING DE BACALLÀ DOLÇ


Ingredients 6 persones:

200 grams de bacallà de la penca remullat
6  ous
200 grams de sucre de llustre
140 grams d’ametlles crues
140 grams de bescuits torrats
Unes ratlladures de llimona
Una polsada de canyella en pols
Mantega per untar el motlle

Elaboració:

Assequeu bé el bacallà i piqueu-lo amb un ganivet o amb la picadora. Poseu-lo en un recipient i l’acabeu d’assecar al forn, amb la porta oberta i a una temperatura molt moderada. Si conserva humitat al cap d’alguns minuts, espremeu-lo amb un drap blanc, net i sec. Aquesta preparació prèvia és importantíssima perquè després el bescuit quedi bé.
En un bol gran d’acer o de porcellana, a mà o amb l’ajut de la batedora elèctrica, munteu els ous i el sucre a punt de bescuit. Llavors afegiu les ametlles, pelades i mòltes, les ratlladures de llimona, la canyella i els bescuits, que prèviament haureu ratllat i tamisat amb un sedàs ben fi.
Remeneu suaument el conjunt i afegiu-hi el bacallà, procurant que quedi repartit per tota la massa.
Unteu el motlle amb mantega i empolvoreu-lo amb farina tamisada. Elimineu la farina sobrant tombant el motlle i colpejant-lo amb suavitat.
Fiqueu la massa en el motlle i poseu-lo dins el forn a una temperatura de 160-180º C. Quan la massa estigui cuita, deixeu-la refredar, traieu-la del motlle i serviu les racions.

Font: La Cuina del bacallà a Catalunya

Referència recepta: 0062 Categoria: Postres   Temporada: Tot l’any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars