PARRACS DE BACALLÀ


Ingredients  6 persones:

6 trossos de bacallà penca de 50 grams / u.
2 pebrots verds
600 grams de massa de pa per a l'elaboració dels "Andrajos" (Parracs)
1 ceba
1 dl. d'oli d'oliva
4 tomàquets madurs petits
1 ½ kg. de patates
Mitja fulla de llorer

Picada:

Uns brins de safrà
20 grams de pinyons
2 grans d'all
2 branquetes de julivert

Elaboració:

En una cassola amb l'oli calent ofegar el bacallà, que es heura escorregut i assecat bé per els dos costats. Seguidament retirar i reservar.
A la mateixa cassola ofegar la ceba pelada i tallada en brunoise, les patates pelades i tallades a làmines fines --- a pesetones, tal com diuen els del lloc -, i els pebrots nets ja a quadrets. Afegir els tomàquets i el llorer. Deixar-lo coure tot una mica i afegir l'aigua necessària.
En el morter, fer una "picada" amb el safrà, els alls, els pinyons i el julivert. Deixatar amb una mica del brou de la cocció. Reserva-la.

Elaboració dels "Andrajos"

Estendre la massa de pa damunt d'una taula amb el corró de pastisseria i tallar-la en trossos d'uns quatre cm. de llarg per quatre d'ample. Afegir-los a la cassola i deixar-los coure uns quinze minuts, passats els quals cal afegir els trossos de bacallà així com la "picada". Esperar uns cinc minuts més fins a la seva cocció total, i el plat ja quedarà llest per servir.

Font: Todo el Bacalao a su alcance

Referència recepta: 0086 Categoria: 1er Plat   Temporada: Tot any
Origen: 



Comentaris

Entrades populars