ENTREPÀ DE SAMFAINA AMB BACALLÀ FUMAT I ALLIOLI


                                                      Ingredients:

                                 Una baguette
                                 200 grams de bacallà fumat en talls

                                 Per al samfaina:

                                 2 cebes
                                 1 carbassó
                                 1 albergínia
                                 2 tomàquets madurs grans
                                 ½ pebrot verd de rostir
                                 ½ pebrot vermell de rostir
                                 Una cullerada de pebre vermell de la Vera
                                 Oli d'oliva
                                 Sal
                                 Pebre negre mòlt.

                                 Per a la salsa allioli:

                                 2 grans d'all
                                 Suc de llimona al gust
                                 2 dl. d'oli d'oliva
                                 Sal
                                 Julivert fresc

Elaboració:

La samfaina:

Talla totes les verdures a daus de la mateixa mida. En una cassola amb una quantitat generosa d'oli d'oliva, sofregiu la ceba i els pebrots. Quan estigui tot ben cuit, incorpora els daus d'albergínia i carbassó (amb pell). Segueix cuinant durant un parell de minuts i incorpora el tomàquet. Salpebreu i sofregeix-lo tot fins que l'aigua de les verdures s'hagi evaporat i el conjunt quedi ben fregit. Reservem.

La salsa allioli:

En un morter o batedora, piquem els alls amb el suc de llimona i un pessic de sal. Afegim a poc a poc, i sense parar de remenar (o batre), l'oli en un raig molt fi fins a formar una salsa lligada i homogènia.

El muntatge:

Talleu la baguette per la meitat. En la meitat inferior estendrem la samfaina. Sobre aquest disposem uns talls de bacallà fumat i, finalment, salsegeu-lo amb l'allioli. Tapa l'entrepà amb la meitat superior.

Nota: Cuina la samfaina d'un dia per l'altre, quedarà molt més bo!

Font: http://www.tusrecetas.tv/recetas/andalucia/bocadillo-de-pisto-con-bacalao-ahumado-y-alioli.html

Referència recepta: 0087 Categoria: Entrepà   Temporada: Tot any
Origen:


Comentaris

Entrades populars