ENTREPÀ DE SAMFAINA AMB BACALLÀ FUMAT I ALLIOLI
Ingredients:
Una baguette
200 grams de bacallà fumat en talls
Per al samfaina:
2 cebes
1 carbassó
1 albergínia
2 tomàquets madurs grans
½ pebrot verd de rostir
½ pebrot vermell de rostir
Una cullerada de pebre vermell de la Vera
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre mòlt.
Per a la salsa allioli:
2 grans d'all
Suc de llimona al gust
2 dl. d'oli d'oliva
Sal
Julivert fresc
Elaboració:
La samfaina:
Talla totes les verdures a daus de la mateixa mida. En una cassola amb una quantitat generosa d'oli d'oliva, sofregiu la ceba i els pebrots. Quan estigui tot ben cuit, incorpora els daus d'albergínia i carbassó (amb pell). Segueix cuinant durant un parell de minuts i incorpora el tomàquet. Salpebreu i sofregeix-lo tot fins que l'aigua de les verdures s'hagi evaporat i el conjunt quedi ben fregit. Reservem.
La salsa allioli:
En un morter o batedora, piquem els alls amb el suc de llimona i un pessic de sal. Afegim a poc a poc, i sense parar de remenar (o batre), l'oli en un raig molt fi fins a formar una salsa lligada i homogènia.
El muntatge:
Talleu la baguette per la meitat. En la meitat inferior estendrem la samfaina. Sobre aquest disposem uns talls de bacallà fumat i, finalment, salsegeu-lo amb l'allioli. Tapa l'entrepà amb la meitat superior.
Nota: Cuina la samfaina d'un dia per l'altre, quedarà molt més bo!
Font: http://www.tusrecetas.tv/recetas/andalucia/bocadillo-de-pisto-con-bacalao-ahumado-y-alioli.html
Referència recepta: 0087 Categoria: Entrepà Temporada: Tot any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada