BACALLÀ A L'ESTIL BARRUFET


Ingredients 6 persones:

900 grams de bacallà morro
150 grams de panses de Màlaga
100 grams de pinyons
1 Kg d'espinacs crus
1 cullerada sopera d'oli d'oliva
1 fulla de llorer

Per a la salsa:

60-70 grams de pomes
2 rovells d'ou crus
1 ½ dl d'oli d'oliva de baixa acidesa
3 grans d'all
Sal
Unes gotes de vinagre

Elaboració:

En una cassola amb aigua escalfar el bacallà amb la fulla de llorer, escorreu-lo i reserveu-lo.
Peleu les pomes, netejar-les de les seves llavors i de les parts no comestibles i guardar la polpa.
Amb l'ajuda del morter o braç elèctric picar els alls i les pomes i afegir els rovells. Emulsionar els ingredients i incorporar poc a poc tot l'oli fins aconseguir una salsa uniforme. Afegeix unes gotes de vinagre i comprovar el punt de sal.
Netejar bé els espinacs i reservar només les fulles més tendres: rentar-les amb aigua suficient perquè desprenguin totes les seves impureses. Posar-les a coure en una paella fins que redueixin tot el seu volum.
En una paella amb l'oli salteu els pinyons i les panses, que prèviament s'hauran posat a remullar amb una mica d'aigua.
Afegeix seguidament els espinacs. Deixar fregir tot uns instants.
En una safata de forn o cassola de fang posar els espinacs fent un llit. Muntar damunt d'elles el bacallà laminat i tirar-hi la salsa. Donar pàtina al forn o al gratinador molt fort i servir immediatament. 

Font: Todo el bacalao a su alcance   Recepta del Sr. Jaume Barrufet Triquell

Referència recepta: 0073 Categoria: 2er Plat   Temporada: Tot l’any
Origen:


Comentaris

Entrades populars