BACALLÀ A LA FLORENTINA


Ingredients  6 persones:

1,2 Kg de bacallà del morro
1 Kg d'espinacs
75 grams de formatge ratllat
1 fulla de llorer





Ingredients per a la salsa crema:

4 dl de llet
1 dl de nata líquida
40 grams de farina
40 grams de mantega
Nou moscada
Pebre blanc acabat de moldre
Sal

Elaboració:

En una cassola amb aigua i la fulla de llorer escalfar el bacallà. Escórrer i netejar-lo de pell i espines.
Netejar els espinacs, rentar-les i coure-les amb aigua i sal; escórrer i trinxar-les amb un ganivet molt finament. Saltar-les amb mantega i assaonar-les. posar-les en una safata de forn i posar el bacallà a sobre.

Elaboració per a la salsa crema:

Per confeccionar la salsa crema posar una cassola al foc amb la mantega fins que prengui un color daurat. Afegir la farina i remenar amb un batedor per fer un roux. Addicionar la llet i la nata líquida calenta i seguir agitant per aconseguir una salsa fina i sense grumolls. Ho deixarem coure durant uns quinze minuts.
Passar la salsa per un colador fi, napa el bacallà, empolvorar amb el formatge i introduir-lo al forn o a la salamandra per gratinar.

Font: Todo el bacalao a su alcance

Referència recepta: 0083 Categoria: 2on Plat   Temporada: Tot any
Origen: 


Comentaris

Entrades populars