SOLDADETS de Pavía


Ingredients 6 persones:

450 grams de bacallà penca sec
Oli de fregir

Adob:

Oli cru
Pebre dolç
Llimona (suc)
Pebre blanc acabat de moldre

Pasta per arrebossar:

150 grams de farina
1 ½ cullerades soperes d'oli cru
3 cullerades soperes d'aigua
2 rovells d'ou
Una mica de sal
3 clares d'ou
Uns brins de safrà

Per a la decoració:

Branquetes de julivert
Pebrots morruts vermells rostits

Elaboració: 

Un cop s'hagi dessalat el bacallà segons el mètode general, tallar-lo a tires d'uns cinc o sis centímetres de llarg per  un o mig d'ample. Posar-ho en un bol o recipient i ruixar amb una mica d'oli cru, pebre vermell i suc de llimona, escampar-hi el pebre. Deixar macerar durant uns trenta minuts per tal que el bacallà quedi ben impregnat d'aquest adob.
En un bol gran posar la farina tamisada, l'oli, l'aigua, els rovells, la sal i el safrà, aquest prèviament polvoritzat. Treballar aquesta pasta amb l'espàtula de fusta i quan hagi quedat una massa ben fina i sense grumolls barrejar amb ella les clares d'ou batudes a punt de neu, sense remoure massa per evitar que perdi esponjositat.
En una paella parisienne amb l'oli a punt de fregit arrebossar les tires de bacallà amb la pasta, tirar a la paella i fregir ben daurades i cruixents per els dos costats.
Escórrer sobre paper absorbent i decorar cada "soldadet" amb unes tires de pebrot.
Posar en una font i adornar-la amb les branquetes de julivert i un tros de llimona per cada comensal.
És aconsellable servir-los amb salsa de tomàquet.

Font: Todo el bacalao a su alcance

Referència recepta: 0088 Categoria: 1er Plat   Temporada: Tot any
Origen:


Comentaris

Entrades populars