ALBERGÍNIES FARCIDES DE BRANDADA DE BACALLÀ


Ingredients  4 persones:

Albergínies
Oli
Sal

Per la brandada:

Bacallà al seu punt de sal
Oli
1 Pot petit de crema de llet
Alls
Sal
Pebre blanc
Mantega
Formatge o pa ratllat per gratinar



Elaboració:

Tallem les albergínies longitudinalment i per la meitat. Fem uns talls a la polpa, en forma de creu, les fregim una mica en una paella amb oli per la part de la polpa, amb la pell cap amunt. Les traiem de la paella i les deixem refredar. Un cop fredes, amb una cullera petita en traiem la polpa deixant l’albergínia buida, com si fos una barca.
Seguidament, farem la brandada:
Per començar, posem el bacallà remullat al foc amb poca aigua i el fem arrencar el bull; apaguem el foc. Després de deixar-lo una estona amb l’aigua en què ha bullit, el traiem, en triem les espines i li traiem la pell. L’esmicolem ben petit.
Posem un pot al foc amb oli; hi posem 2 o 3 alls, ho remenem i hi afegim el bacallà. A continuació, ho remenem enèrgicament fins que quedi una pasta. Hi tirem una mica de pebre. A continuació, anem tirant al pot oli calent i crema de llet calenta.
Hem de tenir al foc encès, procurant que conservi l’escalfor, però que no bulli. Mirem con està de sal i ja està la brandada.
Tot seguit barregem la brandada i la polpa, i amb aquesta barreja omplirem les barquetes d’albergínia.
Per sobre, hi tirarem un polsim de format ratllat i una mica de mantega; una altra possibilitat és tirar-hi un polsim de pa ratllat.
Es gratinen molt ràpidament. I ja es poden servir.

Font: L’Àvia Remei talla el bacallà
  
Referència recepta: 0077 Categoria: 1er Plat   Temporada: Tot l’any
Origen:



Comentaris

Entrades populars