AMANIDA DE BACALLÀ CONFITAT AMB ESPINACS I ROMESCO


Ingredients 4 persones:

Per al bacallà confitat:

4 lloms de bacallà al punt dessalat de 80 g
300 ml d’oli d’oliva extra verge
1 cabeça d’alls, llorer, romaní
pebre negre i sal

Per a l’amanida:

200 g fulles d’espinacs baby
2 tomàquets tallats a dauets (sense pell ni llavors)
2 cebes tendres
4 patates petites bullides amb pell
6 cullerades (50 ml) de vinagreta de xerès
24 olives negres d’aragó

Per al romesco:

4 tomàquets escalivats
1 cabeça d’alls escalivada
1 culleradeta de polpa de pebrot de romesco
Vinagre de xerès
Oli, sal i pebre negre
1 fulla de menta
1 torrada petita de pa
8 avellanes torrades
8 ametlles torrades

Elaboració:

Per al bacallà: el dia abans prepareu un oli d’herbes i alls (poseu oli, alls, romaní, farigola i sal i deixeu-ho confitar 30 min a 70º C). Confiteu el bacallà en l’oli d’herbes ja preparat 8 min a 70º C. Deixeu-lo refredar en el mateix oli. Per al romesco: agafeu els alls i els tomàquets escalivats. Peleu-los i, en fred i amb l’ajut d’un minipímer, tritureu-los amb la resta d’ingredients fins que n’obtingueu una pasta. Muntatge: talleu les patates a rodanxes, disposeu el bacallà desfullat pel damunt tot intercalant les fulles d’espinacs. Acabeu-ho amb olives, ceba tendra a rodelles i dauets de tomàquet. Afegiu-hi llavors de sèsam i de grosella. Amaniu-ho amb la vinagreta i uns fils de romesco.

Font: Paula Casanovas, Flip Planas

Referència recepta: 0067 Categoria: 1er Plat   Temporada: Tot l’any
Origen: 





Comentaris

Entrades populars