TRIPA AMB BACALLÀ


Ingredients  4 persones:

4 lloms de bacallà dessalat
8 grans d'all
Oli d'oliva
½ Kg. tripa de vedella
½ morro de vedella desossada
1 punta de pernil
100 grams de pernil ibèric
3 cebes
2 fulla llorer
Pebre negre en gra
Pebre vermell dolç
Farina
2 pastanagues
1 tomàquet
1 bitxo
Aigua
Sal

Elaboració:

Anem a preparar en primer lloc el bacallà confitat:
En una paella amb abundant oli, posa les dents d'alls pelats però sencers i deixa que es torrin. Retira els alls. Talla els lloms de bacallà per la meitat i introduir-los en l'oli a foc mitjà, no massa forta. Es deixa en l'oli fins que es faci.

Ara li toca el torn a la tripa:
Talla la tripa a quadradets petits. Banya el morro de vedella en sal farina i vinagre i renta'l 2 o 3 vegades amb aigua freda. Un cop net, fica-ho en una olla amb aigua i una llimona espremuda a foc mitjà fins que bulli. Retira el morro i refreda  amb aigua. En una olla (preferiblement a pressió), afegeix les pastanaga, el tomàquet, una ceba sencera, un parell de fulles de llorer, la punta de pernil i sala, al gust. Afegeix la tripa i el morro i tapeu-los d'aigua.
Deixa que es faci a foc mitjà durant diverses hores (si és a l'olla a pressió, trigarà 1 hora i 10 minuts).

Ara fa el sofregit: 
Pica dues cebes, 4 grans d'all, el pernil i el bitxo. Quan estigui tot sofregit, retira del foc i afegeix una culleradeta de pebre vermell dolç. Remeu-ho.
Un cop cuita la tripa els afegim al sofregit, així com el morro i una mica de l'aigua de cocció. Barreja-ho tot. Traieu el bacallà de l'oli i afegeix-lo. Deixar-locoure uns minuts i llest
Decora el plat amb una mica de julivert. 
En el sofregit final pots afegir-li també unes rodanxes de xoriço i botifarra si vols donar encara més sabor a aquesta recepta.

La tripa de vedella es rica en ferro i en vitamina B5, per la qual cosa és un aliment idoni per a aquelles persones que desenvolupen una intensa activitat física i les que volen controlar els nivells de colesterol.

Per la seva banda, el bacallà és un peix blanc i, com a tal, es caracteritza pel seu baix contingut gras i per ser una excel·lent font de proteïnes d'alt valor biològic. Les verdures aportaran al guisat vitamines i antioxidants i l'oli d'oliva  completarà les receptes amb greixos.

Font: http://www.tusrecetas.tv/recetas/andalucia/callos-con-bacalao-.html


Referència recepta: 0076 Categoria: Plat únic   Temporada: Tot l’any
Origen: 



Comentaris

Entrades populars