CUES DE BACALLÀ ENCEBADES


Ingredients 6 persones:

6 a 12 cues de bacallà segons la seva mesura
6 cebes grosses
1 dl. d’oli d’oliva
Farina per arrebossar
6 a 12 llesquetes de pa fregit

Elaboració:

Un cop escorregut el bacallà, eixugueu-lo amb un drap blanc i net. Enfarineu-lo lleugerament i fregiu-lo en una paella parisienne (alta) amb oli ben calent.
Les cues han de quedar rossetes, però no massa cuites. Retireu-les de la paella i reserveu-les. Deixeu reposar l’oli i filtreu-lo bé.
Mentrestant peleu les cebes i talleu-les a la juliana. En una paella neta amb la quantitat necessària de l’oli reservat, deixeu ofegar molt lentament la ceba amb la paella tapada.
Quan vegeu que falta poc perquè la cocció acabi, decanteu la paella i traieu l’oli sobrer. Incorporeu a la paella les cues de bacallà per tal que es perfumin amb la sentor de la ceba.
Serviu les cues amb la ceba transparent posada al damunt i guarnides amb les llesques de pa fregit.

Font: La cuina del bacallà a Catalunya   Recepta de la Sra. Núria Massafrets i Aymà

Referència recepta: 0072 Categoria: 2er Plat   Temporada: Tot l’any
Origen: 


Comentaris

Entrades populars