BACALLÀ AMB MOSTASSA DE GRA


Ingredients 6 persones:

6 trossos de 200 grams/u de bacallà del morro remullat
3 dl. d’oli d’oliva
Farina per arrebossar

Per la salsa:

5 dl. de fumet de peix lleugerament aromatitzat amb condiments (llorer, farigola, etc.)
1 l. de llet
40-50 grams de farina
60 grams de mantega
1 cullerada d’oli d’oliva
1 gra d’all
1 ceba petita
3 cullerades de mostassa en gra.
1 llimona ( el suc)
Sal

Elaboració:

En una paella parisienne (alta) amb l’oli roent, fregiu els trossos de bacallà lleugerament enfarinats. Quan estiguin cruixents, retireu-los i deixeu-los escórrer. Col·loqueu-los dins una cassola.
En una altre cassola o cassó al foc, poseu-hi a fondre la mantega i agregeu-hi l’oli. Sofregiu molt lentament l’all pelat i trinxat a la brunesa (molt petit). Abans que agafi un color daurat, incorporeu-hi la farina i, amb l’ajut d’una espàtula de fusta, aneu remenant-ho fins a aconseguir la textura del roux.
Aboqueu-hi a poc a poc el fumet i la llet, tots dos calents, i remeneu el conjunt fins que quedi una salsa fina i sense grumolls. Assaoneu-la amb mostassa, el suc de la llimona i la sal.
Cobriu el bacallà amb aquesta salsa i fiqueu-lo dins el forn durant uns 10 minuts. Serviu el plat tot seguit.

Font: La cuina del bacallà a Catalunya

Referència recepta: 0069 Categoria: 2er Plat   Temporada: Tot l’any
Origen: 



Comentaris

Entrades populars