BACALLÀ A LA CHILINDRÒN


Ingredients 6 persones:

6 trossos de 120 grams/u de bacallà del morro remullat
3 pebrots vermells molsuts
3 pebrots verds
3 grans d’all
1 ceba gran
4 tomàquets madurs grans
2 dl. d’oli d’oliva
Farina
Un bocí de bitxo
Una polsada de sucre
Unes branquetes de julivert trinxat o cibulet
Sal

Elaboració:

En una cassola de terrissa amb l’oli, fregiu els trossos de bacallà, lleugerament enfarinats. Retireu-los i escorreu-los. Deixeu reposar l’oli i filtreu-lo.
En una altra cassola, amb part d’oli, anterior, sofregiu els alls pelats i tallats a làmines i el bitxo. Peleu i talleu la ceba a la juliana gruixuda. Feu igual amb esl pebrots, als quals haureu tret les llavors i els peduncles.
Aboqueu-ho tot a la cassola i deixeu que cogui durant uns quants minuts. Agregueu-hi els tomàquets pelats, sense llavors i ratllats, i el sucre. Ho deixeu coure tot durant uns 10 minuts.
Després addicioneu-hi una cullerada rasa de farina, remeneu-ho bé i aboqueu-hi una tassa d’aigua. Deixeu que el conjunt cogui durant uns quants minuts més. Incorporeu-hi el bacallà i continueu la cocció durant uns 2 minuts. Empolvoreu amb el julivert i serviu el pla. 

Font: La Cuina del bacallà a Catalunya

Referència recepta: 0063 Categoria: 2on Plat   Temporada: Tot l’any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars