MANDONGUILLES DE BACALLÀ A L'ESTIL FINÈS
Ingredients 6 persones:
1 Kg de bacallà fresc (filets)
1 llauna petita d'anxoves
40 grams de mantega
1 ceba gran
4 cullerades de molla de pa blanc per arrebossar
2 ous
2 panets remullats amb llet
1 cl. de Aquavit (aiguardent)
¼ l. d'oli
2 ous per arrebossar
4 culleradetes de llimona (suc)
Una mica de pebre blanc acabat de moldre
1 cullerada sopera d'anet fresc
1 cullerada sopera de julivert
Julivert picat
Llimona
Elaboració:
Rentar el bacallà amb aigua freda, assecar-lo bé i ruixar amb el suc de llimona. Deixar reposar u cinc minuts; passar per la màquina picadora amb les anxoves, prèviament escorregudes, i el oli s'haurà reservat.
Peleu la ceba i picar-la a brunoise; operar igual amb el julivert i l'anet.
En un bol batre la mantega fins que es torni escumosa; afegir les anxoves, assaonar amb el pebre i incorporar la picada anterior. Afegir els ous, els panets espremuts, el Aquavit i l'oli de les anxoves. Barrejar bé tots els ingredients i provar de sal.
Modelar les mandonguilles, aixafar lleugerament i arrebossar-les amb els ous batuts i la molla de pa.
En una paella parisienne amb l'oli a punt de fregit fregir les mandonguilles fins que estiguin cuites i daurades. Retirar-les i escórrer-les bé.
Posar-les en una safata i adornar amb el julivert i la llimona tallada a mitges llunes.
Al país d'origen serveixen aquestes mandonguilles amb una salsa d'anet i patates al vapor, regant amb Aquavit molt fred.
Font: Todo el bacalao a su alcance
Referència recepta: 0071 Categoria: 2er Plat Temporada: Tot l’any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada