MANDONGUILLES DE BACALLÀ A L'ESTIL FINÈS


                                            Ingredients 6 persones:

                                  1 Kg de bacallà fresc (filets)
                                  1 llauna petita d'anxoves
                                  40 grams de mantega
                                  1 ceba gran
                                  4 cullerades de molla de pa blanc per arrebossar
                                  2 ous
                                  2 panets remullats amb llet
                                  1 cl. de Aquavit (aiguardent)
                                  ¼ l. d'oli
                                  2 ous per arrebossar
                                  4 culleradetes de llimona (suc)
                                  Una mica de pebre blanc acabat de moldre
                                  1 cullerada sopera d'anet fresc
                                  1 cullerada sopera de julivert
                                  Julivert picat
                                  Llimona

Elaboració:

Rentar el bacallà amb aigua freda, assecar-lo bé i ruixar amb el suc de llimona. Deixar reposar u cinc minuts; passar per la màquina picadora amb les anxoves, prèviament escorregudes, i el oli s'haurà reservat.
Peleu la ceba i picar-la a brunoise; operar igual amb el julivert i l'anet.
En un bol batre la mantega fins que es torni escumosa; afegir les anxoves, assaonar amb el pebre i incorporar la picada anterior. Afegir els ous, els panets espremuts, el Aquavit i l'oli de les anxoves. Barrejar bé tots els ingredients i provar de sal.
Modelar les mandonguilles, aixafar lleugerament i arrebossar-les amb els ous batuts i la molla de pa.
En una paella parisienne amb l'oli a punt de fregit fregir les mandonguilles fins que estiguin cuites i daurades. Retirar-les i escórrer-les bé.
Posar-les en una safata i adornar amb el julivert i la llimona tallada a mitges llunes.
Al país d'origen serveixen aquestes mandonguilles amb una salsa d'anet i patates al vapor, regant amb Aquavit molt fred.

Font: Todo el bacalao a su alcance

Referència recepta: 0071 Categoria: 2er Plat   Temporada: Tot l’any
Origen: 


Comentaris

Entrades populars