PEIXOPALO A LA BADALUQUESA (Stoccafisso alla Badalucchese "A Baücôgna")

Ingredients per a 6 persones:

1 kg de peixopalo
2 grans d'all
60 grams de ceba
60 grams d'oli d'oliva
30 grams de pastanagues
60 grams de bolets secs
1 dl. de vi blanc
1 cullerada sopera de julivert





Picada

40 grams de pinyons pelats i torrats
40 grams de nous sense closca ni pell
40 grams d'avellanes pelades i torrades

Elaboració:

En una cassola al foc amb aigua, escalfar el peixopalo; retirar-lo, treure-li les espines i la pell; reservar.
Buidar la cassola d'aigua, col·locar les espines en el fons i disposar els trossos del peixopalo en una primera capa al voltant de la cassola, deixant buit el centre d'aquesta.
Amb ajuda del morter, picar els fruits secs i reservar-los.
En una paella al foc amb l'oli, sofregir la ceba, la pastanaga, l'all i el julivert (pelats, si escau) i picats en brunoise; afegir la picada i els bolets, prèviament remullades i tallades a làmines. Ruixar amb el vi. Amb aquesta preparació, salseu la capa del peixopalo que s'ha col·locat a la cassola, posar una altra capa de peixopalo d'igual manera que la primera; regar amb la salsa restant i així successivament fins col·locar tot el peixopalo.
Posar a coure a foc lent durant quatre hores, sense oblidar-se de regar de tant en tant el peixopalo prenent amb un cullerot el líquid que hi ha al centre de la cassola.

Aquesta recepta procedeix de la localitat de Badalucco, a l'extrem occidental de la Ligúria.

Font: Todo el bacalao a su alcance

Referència recepta: 0191 Categoria: Plat únic Temporada: Tot el any
Origen: 


Comentaris

Entrades populars