BACALLÀ GRATINAT A LA CREMA DE MEL I ESPINACS

Ingredients per a 4 persones:

6 talls d’uns 100 grams de morro de bacallà dessalat
100 grams de farina
¼ l. nata líquida
2 tassetes de mel
½ kg d’espinacs tendres
1 dl. d’oli
50 grams de formatge ratllat sec
1 fulla de llorer
Nou moscada
Sal

Elaboració:

Talleu les arrels i els tronxos dels espinacs; aprofiteu-ne només les fulles, rentant-les en 2 o 3 aigües.
Poseu una mica d’aigua i sal en una cassola al foc. Quan arrenqui el bull tireu-hi els espinacs, feu-los bullir uns 4 o 5 minuts i escorreu-los.
Un cop ben escorreguts, premseu-los amb la mà per tal que deixin anar l’aigua. Talleu-los a trossos una mica grans i passeu-les per la paella amb una mica d’oli.
En una cassola col·loqueu-hi el bacallà cobert amb aigua i la fulla de llorer; poseu-la al foc. Quan estigui a punt d’arrencar el bull, l’aparteu del foc.
4 o 5 minuts després, traieu els talls de bacallà i els poseu sobre un drap blanc per tal que s’escorrin.
En una altra cassola poseu-hi la resta d’oli. Quan sigui moderadament calent afegiu-hi la farina, deixatant-la amb un batedor. De mica en mica hi aneu afegint ¾ l. de l’aigua on he perbullit el bacallà, així com la nata líquida i la mel.
Deixeu que arranqui el bull, afegiu-hi unes raspadures de nou moscada i proveu-ho de sal.
En una plata d’anar al forn col·loqueu-hi primer una capa de la salsa crema que heu preparat. Tot seguit esteneu-hi els espinacs; a sobre hi col·loqueu els talls de bacallà. Cobriu-ho amb la resta de la salsa, escampeu-hi formatge ratllat i poseu-ho al forn a gratinar.

Font: El Gran Llibre de la Cuina Catalana

Referència recepta: 0192 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot el any
Origen: 


Comentaris

Entrades populars