LA PORRULSADA BASCA





Ingredients 4 persones:

250 grams de bacallà sec
4 porros
1 Kg. de patates
3 grans d’all
2 dl. d’oli
½ l. de brou de peix
Sal


Elaboració:

Tingueu el bacallà en remull per dessalar-lo. Col·loqueu-lo en una cassola, cobriu-lo d’aigua i poseu-lo al foc. Deixeu que es vagi escalfant de mica en mica i, quan comenci a fer una escuma blanca, retireu-lo del foc. Traieu el bacallà i reserveu-lo. Guardeu també l’aigua.
En una cassola sofregiu en l’oli la part blanca dels porros i una mica de la verda, tallades en trossos regulars. Quatre o cinc minuts després, fregiu-hi els alls i reserveu-los. Tot seguit hi afegiu les patates pelades i tallades a rodanxes molt fines i els doneu unes voltes sobre el foc. Tireu-hi el bacallà esmicolat i mulleu-ho amb el brou de peix i mig litre d’aigua del bacallà. Tapeu la cassola i deixeu que bulli. En els darrers moments de la cocció afegiu-hi els alls fregits, que haureu picat en un morter, i rectifiqueu de sal. Un cop tot cuit, podeu servir-ho.  

Font: El llibre de les Sopes de Josep Lladonosa i Giró

Referència recepta: 0179 Categoria: 1er Plat  Temporada: Tot l’any
Origen: Pais Basc

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars