LA PORRULSADA BASCA
Ingredients 4 persones:
250 grams de
bacallà sec
4 porros
1 Kg. de patates
3 grans d’all
2 dl. d’oli
½ l. de brou de
peix
Sal
Elaboració:
Tingueu el bacallà en remull per dessalar-lo. Col·loqueu-lo en una
cassola, cobriu-lo d’aigua i poseu-lo al foc. Deixeu que es vagi escalfant de
mica en mica i, quan comenci a fer una escuma blanca, retireu-lo del foc.
Traieu el bacallà i reserveu-lo. Guardeu també l’aigua.
En una cassola sofregiu en l’oli la part blanca dels porros i una mica
de la verda, tallades en trossos regulars. Quatre o cinc minuts després,
fregiu-hi els alls i reserveu-los. Tot seguit hi afegiu les patates pelades i
tallades a rodanxes molt fines i els doneu unes voltes sobre el foc. Tireu-hi
el bacallà esmicolat i mulleu-ho amb el brou de peix i mig litre d’aigua del
bacallà. Tapeu la cassola i deixeu que bulli. En els darrers moments de la
cocció afegiu-hi els alls fregits, que haureu picat en un morter, i rectifiqueu
de sal. Un cop tot cuit, podeu servir-ho.
Font: El llibre de les
Sopes de Josep Lladonosa i Giró
Referència
recepta: 0179 Categoria: 1er Plat Temporada: Tot l’any
Origen: Pais Basc
Ti seguo anch'io con piacere ciao
ResponElimina