ESCUDELLA MAGRA
Bacallà sec 200 grams
Mongetes blanques bullides 150 grams
Fideus del núm. 9 100 grams
Ceba 1
Oli 1 dl.
Farina 20 grams
Grans d’all 3
Elaboració:
Sofregiu en una cassola una mica alta la ceba tallada finíssimament; un
cop enrossida afegiu-hi els alls, tallats molt fins; quan siguin rossos
poseu-hi la farina, remenant-la bé amb el sofregit, durant 1 minut, a fi de
coure-la bé.
Tot seguit mulleu-ho amb l’aigua i feu-hi arrencar el bull 5 minuts més
tard hi afegiu les mongetes i el bacallà a trossets, que haureu tingut en
remull fins a dessalar-lo. 5 minuts desprès de la cocció de tots aquests
ingredients hi tireu els fideus. Tasteu el punt de sal.
Nota: Solen afegir-s’hi, si bé no tothom ho fa, uns dauets de pa
fregits en oli; s’hi posen un cop hem retirat l’olla del foc.
Font: El Llibre de les
Sopes de Josep Lladonosa
Referència
recepta: 0181 Categoria: 1er Plat Temporada:
Tot el any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada