ESCUDELLA DE FIDEUS AMB BACALLÀ

Ingredients per a 6 persones:

2 l. d’aigua o brou de peix (aproximadament)
1 ceba
4 tomàquets
4 grans d’all
Un ramet de julivert
150 grams de bacallà sec esqueixat
80 grams de fideus gruixuts
1 dl. d’oli
20 grams d’ametlles torrades
Un brins de safrà
Sal

Elaboració:

En una cassola una mica fonda hi feu un sofregit amb l’oli i la ceba tallada ben fina; quan sigui rossa, hi afegiu els 3 grans d’all tallats molt fins, i un cop enrossits, el julivert també tallat molt fi. Immediatament hi tireu els tomàquets, pelats i picolats amb el ganivet, també finíssimament. Un cop el sofregit sigui ben concentrat hi afegiu els trossos de bacallà, hi feu donar uns tombs amb una espàtula i ho mulleu amb 2 l. d’aigua o, millor, brou de peix. Ho deixeu coure tot junt uns 10 minuts, hi afegiu els fideus i una picada feta amb safrà, un gra d’all i les ametlles.
Ho poseu a punt de sal, vigilant molt perquè el bacallà que hi hem posat era sec.

Font: El llibre de les Sopes de Josep Lladonosa i Giró

Referència recepta: 0180 Categoria: 1er Plat  Temporada: Tot l’any
Origen: 


Comentaris

Entrades populars