ESCUDELLA DE FIDEUS AMB BACALLÀ
Ingredients per a 6 persones:
2 l. d’aigua o brou
de peix (aproximadament)
1 ceba
4 tomàquets
4 grans d’all
Un ramet de
julivert
150 grams de
bacallà sec esqueixat
80 grams de fideus
gruixuts
1 dl. d’oli
20 grams d’ametlles
torrades
Un brins de safrà
Sal
Elaboració:
En una cassola una mica fonda hi feu un sofregit amb l’oli i la ceba
tallada ben fina; quan sigui rossa, hi afegiu els 3 grans d’all tallats molt
fins, i un cop enrossits, el julivert també tallat molt fi. Immediatament hi
tireu els tomàquets, pelats i picolats amb el ganivet, també finíssimament. Un
cop el sofregit sigui ben concentrat hi afegiu els trossos de bacallà, hi feu
donar uns tombs amb una espàtula i ho mulleu amb 2 l. d’aigua o, millor, brou
de peix. Ho deixeu coure tot junt uns 10 minuts, hi afegiu els fideus i una
picada feta amb safrà, un gra d’all i les ametlles.
Ho poseu a punt de sal, vigilant molt perquè el bacallà que hi hem
posat era sec.
Font: El llibre de les
Sopes de Josep Lladonosa i Giró
Referència
recepta: 0180 Categoria: 1er Plat Temporada: Tot l’any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada