BACALLÀ AMB NATA

Ingredients per a 4 persones:

4 lloms de bacallà
2 gots de llet
1 got de nata
1 ceba
Oli d'oliva
2 cullerades de farina
1 kg de patates
Sal
Pebre
Nou moscada
Formatge ratllat

Elaboració:

Remullar el bacallà durant dos dies canviant l'aigua un parell de vegades. A continuació, el escaldem en la llet bullint un parell de minuts. Reservem la llet de cocció.
Tallem la ceba a rodanxes fines i la ofeguem amb oli fins que quedi ben ofegada no pas sofregida. Escorreu el bacallà, i li traiem la pell i les espines, i el esqueixem  en trossos mitjans. I afegim a la ceba.
Posem a coure lentament la farina en una paella amb oli i remenem a poc a poc segons anem afegint la llet on hem cuit el bacallà, prèviament colada . Deixem espessir i la afegim al bacallà amb ceba.
Fregim les patates en rodanxes en oli no molt calent de manera que quedin més aviat toves, i no fregides. Escorrem.
En una font de forn, posem una base de patates, a sobre el bacallà condimentant amb sal, pebre i nou moscada. Tirem sobre la nata i empolvorem amb formatge ratllat. Gratinem al forn a foc suau fins que tingui color. Servim ben calent.

Imatge: Teinvitoaprobar

Referència recepta: 0202 Categoria: Plat únic Temporada: Tot el any
Origen:  


Comentaris

Entrades populars