BACALLÀ AMB MELMELADA DE TOMÀQUET, LLIT DE CEBA CONFITADA I SORPRESA AVELLANA
Ingredients per a 2 persones:
2 trossos de llom
de bacallà
1 ceba gran de
figueres
30 grams de
avellanes torrades
Oli de gira-sol pel
confitat
3 Cullerades
soperes de melmelada de tomàquet
10 o 12 olives
negres d’Aragó
1 fulla de llorer
Grans de pebre
negre
Oli d’oliva
Sal
Elaboració:
El confitat de bacallà
Posar en un cassó ½ litre d'oli de gira-sol, el llorer, els grans de
pebre.
Escalfar l'oli fins que comenci a bullir, esperar uns 2 minuts (ja
haurà assolit la temperatura de 100-120 º C) i introduir els lloms de bacallà.
Baixar la temperatura i mantenir a mig foc (el
correcte és a uns 80 º C). Confitar el bacallà durant uns 15 minuts. Retirar
del foc i deixar-lo refredar en el mateix cassó.
La ceba confitada
Pelar i tallar la
ceba a juliana molt fina amb un rajolí d’oli d’oliva confitar la ceba a foc
molt baix, i amb cura de remenar contínuament per tal que no es cremi.
Reservar.
El picats
Desossar l’olives negres i trinxar-les fins a fer-les tipus olivada.
Reservar
Picar a un morter les avellanes fins tindré una pasta fina, posar-la en
una plàtera per anar al forn i torrar durant 2 minuts, fins que l’escalfor la
redueixi a tipus pols.
Presentació
Posar la ceba confitada al fons del plat, escampar
per sobre el pols d’avellana torrada, retirar el bacallà confitat de l'oli i
posar-lo a sobre. Napar amb la melmelada de tomàquet prèviament escalfada al
microones i per últim decorar amb la olivada d’olives negres.
Aquesta recepta es caracteritzà pel contrastos de dolç i salat
Font: Recepta pròpia
Referència
recepta: 0199 Categoria: 2on Plat Temporada:
Tot el any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada