BACALLÀ AMB MELMELADA DE TOMÀQUET, LLIT DE CEBA CONFITADA I SORPRESA AVELLANA

Ingredients per a 2 persones:


2 trossos de llom de bacallà
1 ceba gran de figueres
30 grams de avellanes torrades
Oli de gira-sol pel confitat
3 Cullerades soperes de melmelada de tomàquet
10 o 12 olives negres d’Aragó
1 fulla de llorer
Grans de pebre negre
Oli d’oliva
Sal

Elaboració:

El confitat de bacallà

Posar en un cassó ½ litre d'oli de gira-sol, el llorer, els grans de pebre.
Escalfar l'oli fins que comenci a bullir, esperar uns 2 minuts (ja haurà assolit la temperatura de 100-120 º C) i introduir els lloms de bacallà.
Baixar la temperatura i mantenir a mig foc (el correcte és a uns 80 º C). Confitar el bacallà durant uns 15 minuts. Retirar del foc i deixar-lo refredar en el mateix cassó.

La ceba confitada

Pelar i tallar la ceba a juliana molt fina amb un rajolí d’oli d’oliva confitar la ceba a foc molt baix, i amb cura de remenar contínuament per tal que no es cremi. Reservar.

El picats

Desossar l’olives negres i trinxar-les fins a fer-les tipus olivada. Reservar
Picar a un morter les avellanes fins tindré una pasta fina, posar-la en una plàtera per anar al forn i torrar durant 2 minuts, fins que l’escalfor la redueixi a tipus pols.

Presentació

Posar la ceba confitada al fons del plat, escampar per sobre el pols d’avellana torrada, retirar el bacallà confitat de l'oli i posar-lo a sobre. Napar amb la melmelada de tomàquet prèviament escalfada al microones i per últim decorar amb la olivada d’olives negres. 

Aquesta recepta es caracteritzà pel contrastos de dolç i salat 



Font: Recepta pròpia

Referència recepta: 0199 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot el any
Origen:  

Comentaris

Entrades populars