BACALLÀ AMB CAVIAR I VEL D’AIGUA DE MAR
Per al confitat:
4 lloms de bacallà dessalat
½ l. d’oli d’oliva
1 branca de farigola llimonera
1 fulla de llorer
1 all pebre negre
Per al cuscús de verdures:
200 grams de pebrot vermell
200 grams de pebrot verd
200 grams de carbassó
300 grams de tomàquet
200 grams de pastanaga
Per al vel d’aigua de mar:
½ l. d’aigua
50 grams de sal
1 fulla de gelatina (cua de peix)
5 g d’agar-agar (gelificant)
300 grams de caviar
Elaboració:
Per fer el vel d’aigua de mar, poseu en un cassó l’aigua i la sal,
escalfeu-ho una mica, afegiu-hi la fulla de gelatina i remeneu-ho bé. Quan la
gelatina s’hagi desfet, poseu-hi l’agar-agar, torneu-ho a remenar i deixeu-ho
coure. Quan estigui a punt d’arrencar el bull, retireu-ho del foc, poseu-ho
sobre una safata i deixeu-ho refredar a la nevera. Quan estigui quallat,
talleu-ne un rectangle de la mida del bacallà i reserveu-lo.
A continuació, en un cassó amb oli abundant poseu-hi la farigola
llimonera, el llorer, l’all i el pebre i deixeu-ho confitar a foc molt suau
durant uns minuts. Seguidament, afegiu-hi el bacallà i deixeu-lo confitar
durant uns 15 minuts.
Per fer el cuscús de verdures, en una paella amb una mica d’oli salteu
la pastanaga, els pebrots, el carbassó i el tomàquet, tot prèviament pelat i
tallat a dauets petits.
I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi el cuscús i el caviar a
sobre, cobriu-lo amb el rectangle de vel d’aigua de mar i escalfeu-lo al forn
durant uns segons fins que el vel emboliqui el bacallà i les verdures.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada