BACALLÀ AMB CAVIAR I VEL D’AIGUA DE MAR


Ingredients per a 4 persones:

Per al confitat:
4 lloms de bacallà dessalat
½ l. d’oli d’oliva
1 branca de farigola llimonera
1 fulla de llorer
1 all pebre negre

Per al cuscús de verdures:

200 grams de pebrot vermell
200 grams de pebrot verd
200 grams de carbassó
300 grams de tomàquet
200 grams de pastanaga


Per al vel d’aigua de mar:

½ l. d’aigua
50 grams de sal
1 fulla de gelatina (cua de peix)
5 g d’agar-agar (gelificant)
300 grams de caviar

Elaboració:

Per fer el vel d’aigua de mar, poseu en un cassó l’aigua i la sal, escalfeu-ho una mica, afegiu-hi la fulla de gelatina i remeneu-ho bé. Quan la gelatina s’hagi desfet, poseu-hi l’agar-agar, torneu-ho a remenar i deixeu-ho coure. Quan estigui a punt d’arrencar el bull, retireu-ho del foc, poseu-ho sobre una safata i deixeu-ho refredar a la nevera. Quan estigui quallat, talleu-ne un rectangle de la mida del bacallà i reserveu-lo.
A continuació, en un cassó amb oli abundant poseu-hi la farigola llimonera, el llorer, l’all i el pebre i deixeu-ho confitar a foc molt suau durant uns minuts. Seguidament, afegiu-hi el bacallà i deixeu-lo confitar durant uns 15 minuts.
Per fer el cuscús de verdures, en una paella amb una mica d’oli salteu la pastanaga, els pebrots, el carbassó i el tomàquet, tot prèviament pelat i tallat a dauets petits.
I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi el cuscús i el caviar a sobre, cobriu-lo amb el rectangle de vel d’aigua de mar i escalfeu-lo al forn durant uns segons fins que el vel emboliqui el bacallà i les verdures.




Referència recepta: 0194 Categoria: 2on Plat Temporada: Tot el any
Origen: 


Comentaris

Entrades populars