BACALLÀ A LA TARRAGONINA


Ingredients per a 4 persones:

400 grams de bacallà morro
1 ceba
50 grams de pernil salat
6 dl. llet
120 grams de farina
1 dl. d’oli (aprox.)
Sal
Pebre
2 ous
Pa ratllat



Elaboració:

Coeu el bacallà en aigua, sense que arribi a bullir. Escorreu-lo i després de treure’n la pell i les espines, el piqueu al morter.
En una cassola sofregiu amb l’oli la ceba tallada fina. Un cop sigui gairebé rossa afegiu-hi el pernil tallat molt fi, el feu donar unes voltes i hi tireu la farina, remenant bé per tal que es cogui. Mulleu amb la llet, a poc a poc, barrejant amb l’aigua del batedor; a mesura que vagi bullint es formarà una massa compacta, a la qual hi afegireu el bacallà.
Assaoneu-lo amb sal i pebre, Un cop tot ben barrejat, traieu-lo del foc i esteneu-lo en una plata, deixant refredar.
A continuació feu una mena de mandonguilles que enfarinareu, passareu per l’ou batut i seguidament pel pa ratllat. Tot seguit, premeu les mandonguilles amb les dues mans a fi que el pa s’hi enganxi bé.
Fregiu-les en oli abundant i roent, fins a enrossir-les.

Font: El Gran Llibre de la Cuina Catalana

Referència recepta: 0188 Categoria: 1er Plat Temporada: Tot el any
Origen: 

Comentaris

Entrades populars