BACALLÀ A LA TARRAGONINA
400 grams de bacallà morro
1 ceba
50 grams de pernil salat
6 dl. llet
120 grams de farina
1 dl. d’oli (aprox.)
Sal
Pebre
2 ous
Pa ratllat
Elaboració:
Coeu el bacallà en aigua, sense que arribi a bullir. Escorreu-lo i
després de treure’n la pell i les espines, el piqueu al morter.
En una cassola sofregiu amb l’oli la ceba tallada fina. Un cop sigui
gairebé rossa afegiu-hi el pernil tallat molt fi, el feu donar unes voltes i hi
tireu la farina, remenant bé per tal que es cogui. Mulleu amb la llet, a poc a
poc, barrejant amb l’aigua del batedor; a mesura que vagi bullint es formarà
una massa compacta, a la qual hi afegireu el bacallà.
Assaoneu-lo amb sal i pebre, Un cop tot ben barrejat, traieu-lo del foc
i esteneu-lo en una plata, deixant refredar.
A continuació feu una mena de mandonguilles que enfarinareu, passareu
per l’ou batut i seguidament pel pa ratllat. Tot seguit, premeu les
mandonguilles amb les dues mans a fi que el pa s’hi enganxi bé.
Fregiu-les en oli abundant i roent, fins a enrossir-les.
Font: El Gran Llibre de la
Cuina Catalana
Referència
recepta: 0188 Categoria: 1er Plat Temporada:
Tot el any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada