BACALLÀ A LA CASTELLANA
12 trossos de 80 grams / u. de bacallà morro
250 grams de cigrons cuits
250 grams de cebes
3 grans d'all
1 tomàquet
¼ d'oli d'oliva
2 pebrots morruts vermells rostits i pelats
1 got de vi blanc
3 dl. d'oli per fregir
Picada
Uns brins de safrà
25 grams de pinyons
25 grams d'avellanes
2 branquetes de julivert
Pebre blanc acabat de moldre
Sal
Elaboració:
En una paella tipus parisienne amb l'oli, fregir el bacallà prèviament
enfarinat. Escórrer i posar-lo a una cassola de fang; afegir els cigrons
escorreguts, que ja s'hauran cuit amb aigua i sal.
En el mateix oli ben filtrat fregir les cebes pelades i tallades en
brunoise, afegir els alls picats, el vi i el tomàquet pelat, net de llavors i
picat molt fi.
En el morter picar bé els brins de safrà, els pinyons, les avellanes i
el julivert. Deixatar amb una mica d'aigua i assaonar amb el pebre i, si fos
necessari, amb sal, abocar la picada damunt del bacallà. Deixar coure a foc
mitjà o introduir en el forn amb la cassola tapada fins a la seva cocció total.
Servir en la mateixa cassola.
Font: todo el bacalao a su
alcance
Referència
recepta: 0185 Categoria: Plat únic Temporada:
Tot el any
Origen:
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada